Utilizatorii Facebook ale caror informatii personale au fost furate in 2018 nu pot cere despagubiri colective

Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 10:18
1405 citiri
Utilizatorii Facebook ale caror informatii personale au fost furate in 2018 nu pot cere despagubiri colective
Foto: Facebook

Un judecator federal american a decis ca pana la 29 de milioane de utilizatori ai Facebook ale caror informatii personale au fost furate in septembrie 2018 nu pot da in judecata compania intr-un proces colectiv pentru a solicita despagubiri, dar pot cere imbunatatirea securitatii platformei de socializare, dupa o serie de deficiente.

Judecatorul William Alsup din San Francisco a spus ca nici costurile de monitorizare a datelor financiare si nici valoarea redusa a informatiilor personale furate nu reprezinta "o paguba cognoscibila", care sa justifice un proces colectiv pentru despagubiri, transmite Reuters.

Alsup a mai spus ca este nevoie de stabilirea individualizata a cheltuielilor provocate de timpul pierdut de utilizatori pentru a preveni pierderile.

Utilizatorii au obtinut dreptul de a da in judecata Facebook in mod colectiv pentru a cere monitorizarea automata a securitatii, imbunatatirea pregatirii personalului si educarea oamenilor in legatura cu atacurile hackerilor.

Alsup a respins argumentul Facebook ca masurile nu sunt necesare pentru ca a eliminat vulnerabilitatea software care a permis furtul de date.

Avocatii utilizatorilor Facebook nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii si nici reprezentantii companiei.

Pe 28 septembrie 2019, Facebook a anuntat ca hackerii au exploatat o vulnerabilitate software pentru a accesa conturile a 50 de milioane de utilizatori, in cel mai mare atac informatic din istoria de 14 ani a companiei, la data respectiva.

Ulterior, compania a anuntat ca au fost furate datele de acces a 30 de milioane de utilizatori, iar in cazul a 29 de milioane au fost furate informatii personale, precum genul, religia, adresele de email, numerele de telefon si istoricul de cautare. ...citeste mai departe despre "Utilizatorii Facebook ale caror informatii personale au fost furate in 2018 nu pot cere despagubiri colective" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#date utilziatori Facebook furate , #Stiri Internet