Utilizatorii platformei X ar putea fi nevoiți să facă o „mică plată lunară”, anunță Elon Musk

Marti, 19 Septembrie 2023, ora 12:44
620 citiri
Utilizatorii platformei X ar putea fi nevoiți să facă o „mică plată lunară”, anunță Elon Musk
Elon Musk vrea să combată conturile false de pe X (fosta Twitter) FOTO Hepta

Reţeaua de socializare X (fosta Twitter) ar putea introduce ”o mică plată lunară” tuturor utilizatorilor, a anunţat proprietarul acesteia, Elon Musk, subliniind necesitatea reducerii numărului conturilor false pe platformă, relatează AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ridicat luni, în cadrul unei întâlniri cu Elon Musk, problema antisemitismului online şi modului în care X ar putea ”împiedica utilizarea unor roboţi - armate de roboţi - pentru a-l reproduce şi amplifica”.

Elon Musk i-a răspuns că întreprinderea ”se orientează către o mică plată lunară în schimbul folosirii sistemului X”.

”Acesta este singurul mijloc la care mă pot gândi pentru a lupta împotriva unor armate vaste de roboţi”, a declarat el.

”Pentru că un robot costă o fracţiune de cent - ziceţi-i o zecime de cent -, dar dacă cineva ar trebui să plătească ar plăti doar câţiva dolari, o sumă minoră, costul roboţilor este foarte ridicat iar apoi trebuie să dispui şi de un mod de plată de fiecare dată când ai un nou bot”.

POLEMICĂ

Discuţia, care a fost trasmisă pe X, a avut loc în contextul în care patronul grupului auto Tesla Motors este împotmolit într-o dispută cu Anti-Defamation League (ADL), o organizaţie evreiască cu sediul în Statele Unite.

Musk a acuzat ADL de faptul că a lansat acuzaţii nefondate de antisemitism, care i-au gosnit pe agenţii de publicitate şi au dăunat veniturilor companiei. El a ameninţat să o dea în judecată şi să-i ceară miliarde de dolari.

Magnatul ”tech” a făcut numeroase schimbări după ce a cumpărat reţeaua de socializare cu 44 de miliarde de dolari, în octombrie, pe când era cunoscută sub numele de Twitter.

El a concediat mii de angajaţi, a introdus o opţiune plătită, a desfiinţat moderarea conţinutului şi a redeschis conturi interzise, inclusiv pe cel al fostului preşedinte american Donald Trump.

În iulie, el anunţa că platforma şi-a pierdut aproape jumătate din veniturile din publicitate.

Roboţii - conturi gestinate de către programe informatice şi nu de oameni - sunt curenţi pe X, unde pot fi folosiţi pentru a amplifica în mod artificial mesaje politice sau pentru a amplifica flacăra urii rasiale.

...citeste mai departe despre "Utilizatorii platformei X ar putea fi nevoiți să facă o „mică plată lunară”, anunță Elon Musk" pe Ziare.com

#Twitter, #Elon Musk, #retea de socializare , #Stiri Internet