Unul din opt utilizatori europeni a ramas fara telefon sau tableta in ultimul an. Cum poti proteja datele

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 09:57
1586 citiri
Unul din opt utilizatori europeni a ramas fara telefon sau tableta in ultimul an. Cum poti proteja datele

Peste 12% dintre utilizatorii din Europa s-au confruntat cu pierderea, furtul sau distrugerea unui dispozitiv digital portabil - laptop, smartphone sau tableta - in ultimele 12 luni. Insa, utilizatorii nu raman numai fara dispozitive, ci pierd totodata informatii personale valoroase.

Laptop-urile, smartphone-urile si tabletele au devenit o parte de neinlocuit a vietii de zi cu zi - la serviciu, in timpul liber, sau atunci cand socializam cu prietenii sau cu familia, se arata in studiul "Kaspersky Consumer Security Risks".

Potrivit acestuia, dispozitivele mobile sunt pierdute, furate sau deteriorate in mod regulat: peste 12% dintre respondentii din Europa au raportat cel putin una din aceste probleme anul trecut. O privire mai atenta arata ca 8% dintre dispozitivele utilizatorilor au fost iremediabil deteriorate, 2% dintre acestea au fost pierdute si 3% au fost furate. Aceste date confirma faptul ca pierderea sau furtul unui dispozitiv mobil este o problema frecventa.

Potrivit sondajului, pe dispozitivele mobile sunt stocate mai multe tipuri de date

Astfel, fotografii si clip-uri video personale sunt pe 74% dintre smartphone-uri si pe 68% dintre tablete.

Mesaje primite si trimise de pe e-mailul personal apar pe 64% dintre smartphone-uri si pe 62% dintre tablete, iar parolele pentru conturile de pe retelele sociale si conturile de e-mail pe 17% din smartphone-uri si 15% din tablete.

In acelasi timp, e-mailuri de serviciu se gasesc pe 30% din smartphone-uri si 27% din tablete, documente de business, pe 17% din smartphone-uri si 25% din tablete, iar informatii financiare, parolele pentru conturile de online banking, pe 8% din smartphone-uri si tablete

Cu alte cuvinte, utilizatorii stocheaza o varietate de informatii pe dispozitivele lor mobile, iar valoarea acestora o depaseste de multe ori pe cea a dispozitivului in sine.

In cazul in care informatiile cu caracter confidential ajung pe mainile infractorilor, consecintele pot fi dezastruoase. Informatii ale companiei ar putea fi facute publice; conturile de pe retelele sociale, conturile de e-mail si de online banking ar putea fi compromise.

Pentru evitarea acestor situatii, exista o modalitate care reduce semnificativ riscul. In piata sunt solutii dezvoltate pentru a proteja platformele mobile. Pe langa tehnologiile avansate, care detecteaza si blocheaza amenintarile cibernetice, aceste aplicatii includ o serie de functii menite sa impiedice accesul infractorilor la datele importante ale utilizatorului.

O astfel de solutie de securitate poate chiar ajuta utilizatorul sa isi gaseasca si sa isi recupereze dispozitivul pierdut sau furat. Functia de blocare si localizare poate bloca un dispozitiv pierdut si poate identifica locul unde se afla acesta, folosind datele primite de la smartphone-ul sau GPS-ul tabletei.

In acelasi timp, este inclusa si o functie care sterge complet toate datele stocate pe dispozitiv. Pe langa aceasta, multe au functia de fotografiere a infractorului care poate face, in secret, o fotografie cu dispozitivul furat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#securitate terminale, #studiu securitate, #solutii securitate , #Stiri Internet