Uniunea Europeana va deschide o investigatie impotriva Apple

Luni, 06 Mai 2019, ora 09:30
1925 citiri
Uniunea Europeana va deschide o investigatie impotriva Apple
Foto: Facebook/Apple

Apple se va afla in centrul unei investigatii a Uniunii Europene ca urmare a plangerii facute de Spotify in urma cu doua luni.

Plangerea facuta in luna martie de Spotify nu va ramane fara raspuns din partea comisarilor europeni care, conform surselor citate de Financial Times, vor demara o investigatie in acest sens.

In martie, Spotify a depus o plangere in care sustinea ca Apple se foloseste propria platforma pentru a-si avantaja serviciul de streaming muzical Apple Music si a dezavantaja in acelasi timp produsele concurente.

In urmatoarele saptamani, comisarii europeni vor incepe sa investigheze cazul pentru a vedea daca intr-adevar Spotify are dreptate, iar Apple isi foloseste incorect forta impotriva concurentilor.

Niciuna dintre cele doua companii nu au comentat informatiile, abtinandu-se de la a comunica pe acest subiect cel putin pana cand investigatia va fi anuntata oficial.

Spotify a sustinut ca Apple se foloseste in mod incorect de dublul rol pe care-l joaca in propriul ecosistem - acela de jucator si de arbitru in acelasi timp - pentru a crea un avantaj incorect pentru Apple Music.

In discutie este procentul de 30% pe care Apple il opreste pentru toate veniturile obtinute prin intermediul platformei sale, un comision atacat de din ce in ce mai multe companii, inclusiv de produse care nici n-ar fi putut exista fara ecosistemul creat de Apple.

Apple a contracarat acuzatiile Spotify, sustinand ca produsul suedez vrea sa sa profite de infrastructura pusa la punct de Apple fara a contribui financiar.

Citeste si Apple, in mijlocul unui scandal legal: Gigantul IT e anchetat pentru complot impotriva rivalilor ...citeste mai departe despre "Uniunea Europeana va deschide o investigatie impotriva Apple" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE ancheta Apple Spotify, #Apple plangere Spotify , #Stiri Internet