Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un sfert din IMM-uri nu au calculatoare

Un sfert din IMM-uri nu au calculatoare

In Romania, trei din patru intreprinderi mici si mijlocii sunt dotate cu calculatoare. 15% dintre companiile din aceasta categorie nu au niciun fel de instrumente IT.

Pentru un sfert din IMM-urile romanesti, calculatoarele sunt inca o necunoscuta, conform Cartei Albe a IMM-urilor, realizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Studiul a fost realizat in randul a 1.723 de agenti economici.


Mai mult, 27% dintre micile companii nu utilizeaza internetul, iar 31% nu folosesc e-mailul.


In 2010, doar o treime dintre firme aveau website propriu si numai 14% realizeaza vanzari sau cumparaturi pe internet.


Doar 5% dintre IMM-uri au intranet, iar internetul este utilizat de 73% dintre IMM-uri. Majoritatea folosesc internetul pentru a comunica cu furnizorii si cu clientii.


Mai mult de jumatate dintre companii il folosesc pentru a obtine informatii de business, iar 31% pentru facilitatea comunicarii intre angajatii firmei.


In functie de marimea firmei, gradul de utilizare a computerului, internetului si e-mailului creste direct proportional cu dimensiunea firmei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1128 ori