Un programator a fost obligat sa dea un test IT pe aeroport la New York, ca sa fie lasat sa intre in SUA

Joi, 02 Martie 2017, ora 11:46
1194 citiri
Un programator a fost obligat sa dea un test IT pe aeroport la New York, ca sa fie lasat sa intre in SUA
Foto: JFK Airport New York

Un inginer de software din Nigeria a fost obligat sa dea un test IT chiar in aeroport, in New York, pentru a dovedi ca acesta este jobul sau si ca a venit in SUA in scop de serviciu.

Deloc convinsi ca aveau de-a face cu un programator, angajatii aeroportului JFK din New York l-au obligat pe Celestine Omin, de 28 de ani, sa sustina testul, dupa un zbor de 24 de ore din Nigeria, arata BBC.

Tanarul este angajat al companiei Andela, care are birouri in New York, San Francisco, Lagos si Nairobi.

Acesta detine o viza de munca pe termen scurt, care ii permite sa lucreze in New York.

Dupa ce a sustinut testul, Omin a declarat ca a avut senzatia ca cineva a cautat la repezeala intrebarile pe Google, pentru ca se vedea ca nu exista pregatire in spatele acestora.

Mai mult, la final, i s-a comunicat ca nu s-a descurcat prea bine. Tanarul crede ca personalul aeroportului se astepta sa primeasca raspunsurile conform Wikipedia, neavand cunostintele de a le interpreta.

In cele din urma, i s-a permis sa paraseasca aeroportul, dupa cateva telefoane, inclusiv la compania Andela.

Amintim ca recent Donald Trump a semnat un ordin anti-imigratie, care nu permite cetatenilor din mai multe tari sa intre in SUA, insa acesta a fost blocat de justitie.

A.S. ...citeste mai departe despre "Un programator a fost obligat sa dea un test IT pe aeroport la New York, ca sa fie lasat sa intre in SUA" pe Ziare.com

#nigerian test IT aeroport, #nigerian test IT JFK New York, #efecte ordin anti imigratie Trump , #Stiri Internet