Un muzeu dedicat robotilor construit chiar de exponate

Marti, 26 Februarie 2019, ora 10:41
1053 citiri
Un muzeu dedicat robotilor construit chiar de exponate
Foto: Melike Altinisik Architects

Coreea de Sud va gazdui in curand un muzeu dedicat robotilor. Prima expozitie - chiar procesul de constructie a cladirii.

Robot Science Museum va face parte dintr-un centru cultural dezvoltat in cartierul Chang-dong din nordul Seulului si va fi construit de roboti si de drone, cel putin partial.

Astfel, o parte dintre roboti vor asambla, suda si lustrui placutele metalice de pe exteriorul cladirii, in timp ce o alta echipa va printa 3D componente din beton. In acelasi timp, dronele vor efectua inspectii regulate pe santier si vor monitoriza si controla anumite vehicule robotice.

Muzeul cu aspectul futurist pe care destinatia lui il impunea a fost proiectat de biroul de arhitectura turc Melike Altinisik Architects, care a castigat o competitie internationala lansata de Guvernul Metropolitan din Seul.

Autoritatile coreene au invitat arhitecti din intreaga lume sa propuna idei pentru construirea unui muzeu care sa sprijine educatia in domeniul roboticii si sa stimuleze interesul publicului larg pentru roboti.

Afla cand va putea fi vizitat muzeul si vezi mai multe poze cu proiectul pe SpatiulConstruit.ro. ...citeste mai departe despre "Un muzeu dedicat robotilor construit chiar de exponate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muzeu robotica, #roboti constructii , #Stiri Internet