Interdictia impusa de administratia Trump cu privire la aplicatia TikTok, blocata de un judecator federal

Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 10:35
1032 citiri
Interdictia impusa de administratia Trump cu privire la aplicatia TikTok, blocata de un judecator federal
FOTO Pixabay

Interdictia impusa de administratia Trump cu privire la descarcarea aplicatiei chineze TikTok, care ar fi trebuit sa intre in vigoare pe 12 noiembrie, a fost blocata de un judecator federal, scrie Variety.

Cazul a fost adus in fata curtii de trei creatori TikTok, care au sustinut ca ordinul executiv al presedintelui Trump prin care era stabilita o interdictie completa a aplicatiei in SUA incalca dreptul la libertatea de expresie, stipulat in Primul Amendament.

Casa Alba sustine ca TikTok reprezinta o amenintare la securitatea nationala.

Hotararea preliminara de vineri de a bloca interdictia a fost data de judecatorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania, care a scris ca reclamantii "au demonstrat posibilitatea clara de daune ireparabile". Ea a mai remarcat faptul ca descrierile facute de Guvernul american referitor la amenintarea pe care o reprezinta aplicatia TikTok sunt formulate "ipotetic", astfel, nu a putut descoperi riscul prezentat.

Decizia a venit dupa ce, pe 28 septembrie, un alt judecator a blocat interdictia de descarcare a TikTok in SUA cu cateva ore inainte de intrarea in vigoare.

Cei trei creatori de continut TikTok in cazul din Pennsylvania - Douglas Marland, Cosette Rinab si Alec Chambers - au deschis proces presedintelui Donald Trump si lui Willbur Ross, secretarul american al Comertului, pe 18 septembrie.

TikTok este folosita de peste 100 de milioane de americani si 50 de milioane o folosesc zilnic, potrivit documentelor depuse in proces.

Interdictia le-ar aduce creatorilor de continut mari pierderi banesti. Rinab a declarat ca realizeaza clipuri pentru branduri de moda si alte companii si castiga intre 5.000 si 10.000 de dolari pentru fiecare, in timp ce Chambers a castigat 12.000 de dolari promovand doar un brand.

Reprezentantii TikTok au transmis, in urma hotararii de vineri, ca sunt "profund impresionati de sprijinul aratat de creatori".

Compania chineza ByteDance a ajuns in luna septembrie la un acord provizoriu cu Oracle si Walmart pentru a muta sediul general in Statele Unite si pentru crearea TikTok Global, estimata la 60 de miliarde de dolari. Guvernele chinez si american trebuie sa isi dea acceptul. Trump a spus ca "binecuvanteaza" acordul preliminar. ...citeste mai departe despre "Interdictia impusa de administratia Trump cu privire la aplicatia TikTok, blocata de un judecator federal" pe Ziare.com

Sam Bankman-Fried, fostul CEO al platformei cripto FTX, riscă între 40 și 50 de ani în închisoare pentru furtul a 8 miliarde de dolari
Sam Bankman-Fried, fostul CEO al platformei cripto FTX, riscă între 40 și 50 de ani în închisoare pentru furtul a 8 miliarde de dolari
Sam Bankman-Fried ar trebui să petreacă între 40 şi 50 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru furtul de 8 miliarde de dolari de la clienţii platformei sale de criptomonede FTX,...
Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii
Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii
Bursele europene au închis joi în scădere, deoarece investitorii au evaluat un indicator cheie al inflaţiei din SUA, pentru februarie, transmite CNBC. Indicele paneuropean Stoxx 600 a...
#tik tok, #SUA, #judecator federal , #Stiri Internet