Un aspect mai putin discutat: Ce va face Samsung cu telefoanele Note 7 pe care le va primi inapoi de la utilizatori

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 17:56
913 citiri
Un aspect mai putin discutat: Ce va face Samsung cu telefoanele Note 7 pe care le va primi inapoi de la utilizatori
Foto: Samsung

Samsung a anuntat ca va opri productia telefonului Galaxy Note 7 si a cerut clientilor care deja l-au cumparat sa-l returneze. Insa ce se va intampla mai exact cu milioanele de smarpthone-uri pe care le va primi inapoi? Si ce impact va avea acest lucru asupra mediului inconjurator? Acesta e un aspect mai putin discutat.

Ideea e ca dispozitivele mobile au in componenta lor numeroase elemente rare ce sunt extrase in mine, iar procesul are un impact negativ atat asupra mediului, cat si asupra vietii celor care lucreaza in subteran.

In aceste conditii, Samsung a anuntat ca nu va repara sau refolosi modelele de Note 7 retrase de pe piata, ci le va recicla, insa nu a dat mai multe detalii, relateaza Business Insider.

Problema e ca la ora actuala nu exista un sistem bine pus la punct pentru reciclarea telefoanelor.

Mai mult, la producerea telefonului Note 7 au fost folosite aproximativ 50 de elemente chimice rare. Dintre acestea, doar 12 pot fi recuperate in urma reciclarii. ...citeste mai departe despre "Un aspect mai putin discutat: Ce va face Samsung cu telefoanele Note 7 pe care le va primi inapoi de la utilizatori" pe Ziare.com

#Samsung Galaxy Note 7 reciclare, #returnare Samsung Galaxy Note 7 , #Stiri Internet