UE pune tunurile pe compania mama a Google: Ancheta pe mai multe planuri

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 14:37
1254 citiri
UE pune tunurile pe compania mama a Google: Ancheta pe mai multe planuri
Foto: Google Investor Relations

Autoritatile de reglementare din Uniunea Europeana vor investiga Alphabet, compania mama a Google, pe mai multe fronturi, de la contractele cu furnizorii de publicitate pana la sistemul de operare Android, a declarat comisarul pe probleme de antitrust Margrethe Vestager.

Este cel mai clar semn de pana acum ca autoritatile de la Bruxelles urmeaza sa aduca Alphabet noi acuzatii de incalcare a legislatiei in domeniul concurentei, relateaza Wall Street Journal.

Echipa lui Vestager investigheaza printre altele daca Google, folosindu-se de dominatia Android, a blocat in mod ilegal dezvoltarea unor sisteme de operare concurente, aplicatii si servicii.

In luna aprilie, Vestager a devenit primul comisar pentru Concurenta la nivel global care a adus acuzatii oficiale antitrust impotriva grupului american.

Google afla daca va fi pusa sub acuzare de Comisia Europeana

Razboiul cu gigantii

In alta ordinde de idei, Vestager a mai afirmat pentru Wall Street Journal ca este posibil un ...citeste mai departe despre "UE pune tunurile pe compania mama a Google: Ancheta pe mai multe planuri" pe Ziare.com

#Google antitrust Comisia Europeana, #Google investigatii UE, #Google investigatii Europa , #Stiri Internet