Twitter testeaza mesajele mai lungi: Nu si pentru Trump

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 07:29
1037 citiri
Twitter testeaza mesajele mai lungi: Nu si pentru Trump
Foto: Twitter

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, hiper activ pe Twitter, nu va face parte dintre utilizatorii autorizati sa testeze extinderea mesajelor la 280 de caractere, a precizat reteaua sociala americana.

"El nu este in grupul de testare", a tinut sa precizeze pe reteaua de socializare unul dintre cofondatorii Twitter, Biz Stone, dupa ce anuntul privind posibila dublare a lungimii tweet-urilor a declansat o avalansa de reactii din partea utilizatorilor, informeaza AFP.

Twitter a anuntat ca testeaza cu un mic grup de utilizatori aceasta dublare a lungimii tweet-urilor inainte de o eventuala generalizare. Durata acestui test nu a fost specificata.

Biz Stone a raspuns astfel unui utilizator care a comentat anuntul cu ironie: "Multumesc @biz si @jack (Dorsey, patronul si cofondatorul Twitter) ca-i dati lui Donald Trump de doua ori mai mult spatiu, mai degraba decat sa reglati circul pe care l-a creat deja cu 140 de caractere".

Donald Trump foloseste Twitter pentru a face anunturi politice importante, dar si pentru a publica comentarii spontane si uneori incendiare pe diverse teme, aminteste AFP.

Tweet-uri prezidentiale despre Coreea de Nord - inclusiv unul in care afirma ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un "nu va mai fi acolo pentru mult timp" - au starnit controverse in ultimele zile, unii sustinand ca mesajul a incalcat regulile de utilizare a Twitter, care interzice amenintarile cu violenta.

Twitter a promis ca va revizui regulile de utilizare a retelei, subliniind ca "valoarea de informare" si interesul public trebuie luate in considerare atunci cand se analizeaza daca se sterge un tweet.

Multi utilizatori de Twitter au criticat dublarea limitei de caractere a mesajelor de pe Twitter, unii folosind cuvinte foarte dure fata de presedintele Trump. "Cu 280 de caractere, Trump poate incepe un razboi nuclear si un razboi cu NFL (Liga Profesionala de Fotbal American) intr-un singur tweet. Ce vremuri traim", scrie unul dintre acestia, citat de AFP.

Din weekendul trecut, presedintele este in conflict impotriva NFL si a jucatorilor care au ingenuncheat in timpul imnului national american, o modalitate pentru ei de a denunta violenta politistilor impotriva negrilor din Statele Unite ale Americii. La randul sau, presedintele american vede in acest gest o "lipsa de respect fata de steag".

A fi blocat pe Twitter de Trump a devenit o onoare. Cine face parte din grupul exclusivistCu un singur tweet, Trump a facut sa s ...citeste mai departe despre "Twitter testeaza mesajele mai lungi: Nu si pentru Trump" pe Ziare.com

#Twitter mesaje lungi Trump , #Stiri Internet