Twitter, parteneriat inedit: Vrea sa ajute la detectarea cutremurelor

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 20:46
963 citiri

Agentia americana de seismologie U.S. Geological Survey se mandreste ca este prima care anunta cutremurele, datorita celor aproape 2.000 de senzori care reactioneaza in timp real. Insa majoritatea acestora sunt in SUA, asa ca un cutremur poate trece nedetectat in unele parti ale lumii.

Pentru a elimina aceasta carenta, USGS se bazeaza pe Twitter si sutele sale de milioane de utilizatori pentru ajutor - si creeaza, astfel, un sistem ad hoc de detectare, scrie Fox News.

Seismologul USGS Paul Earle si dezvoltatorul de software Michelle Guy au analizat felul in care datele din fluxul de Twitter pot fi folosite pentru detectarea cutremurelor si verificarea acestora. In urma cu cativa ani, Earle, Guy si un alt autor au descoperit ca mesajele pe Twitter vin in cateva zeci de secunde dupa cutremurul initial si o serie cronologica de tweet-uri continand cuvantul cutremur poate fi folosita pentru a identifica cand s-a petrecut partea cea mai dura a unui cutremur.

"Detectarile sunt in ...citeste mai departe despre "Twitter, parteneriat inedit: Vrea sa ajute la detectarea cutremurelor" pe Ziare.com

#Twitter USGS detectare cutremur, #detectare cutremur Twitter , #Stiri Internet