Twitter ia o masura drastica impotriva Russia Today si Sputnik. Moscova ameninta cu retorsiuni

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 08:57
1055 citiri
Twitter ia o masura drastica impotriva Russia Today si Sputnik. Moscova ameninta cu retorsiuni
Foto: Twitter/Twitter

Compania care administreaza reteaua de socializare Twitter a anuntat ca va elimina continutul publicitar distribuit de conturile canalului de televiziune Russia Today (RT) si ale agentiei de presa Sputnik, in contextul ingerintelor ruse in campania electorala din SUA.

"Twitter a luat decizia de a elimina publicitatea de la toate conturile Russia Today (RT) si Sputnik, incepand imediat", se arata intr-un comunicat al companiei care administreaza reteaua de socializare, citat de agentia Tass.

Compania explica faptul ca decizia a fost luata "pe baza evaluarii retrospective despre alegerile americane din 2016 si a concluziilor serviciile de informatii americane" ca "atat Russia Today, cat si Sputnik au incercat sa se amestece in alegeri in favoarea Guvernului rus".

RT si Sputnik pot ramane "utilizatori organici pe platforma" Twitter, in conformitate cu regulile retelei sociale, a precizat compania Twitter.

In replica, redactorul-sef al RT, Margarita Simonian a spus: "Trebuie sa recunosc ca nu credeam ca Twitter este gestionat de serviciile secrete americane. Aveam impresia ca a spune asa ceva tine de teoria conspiratiei, dar iata ca Twitter o recunoaste singur".

Si Ministerul de Externe de la Moscova a reactionat prompt, catalogand aceasta masura drept "un gest agresiv", adaugand ca este "rezultatul presiunii unei parti a establishement-ului american si a serviciilor de informatii".

Maria Zakharova, purtator de cuvant al MAE rus, a declarat ca masura este "un atac american fara precedent impotriva presei" si a indicat ca Moscova va lua masuri de retorsiune in acest caz.

In luna septembrie, Twitter a prezentat investigatorilor din Congresul SUA date privind reclame ale Russia Today, grup media suspectat ca ar fi dezinformat in timpul campaniei electorale din anul 2016.

Twitter a comunicat ca Russia Today a cheltuit cel putin 274.000 de dolari pentru 1.823 de mesaje publicitare sau promotionale, care "in mod categoric ori potential au vizat piata americana".

Pentru astfel de continuturi, Twitter a incasat incepand din anul 2011 circa 1,9 milioane de dolari de la RT.

In luna ianuarie, intr-un raport al serviciilor de informatii americane, RT era catalogata drept "principala organizatie de propaganda internationala a Kremlinului".

Organizatia RT, anterior cunoscuta drept Russia Today, a negat vehement acuzatiile privind folosirea de reclame pe Twitter cu scopul influentarii alegerilor din SUA.

Citeste mai departe despre "Twitter ia o masura drastica impotriva Russia Today si Sputnik. Moscova ameninta cu retorsiuni" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Twitter Sputnik Russia Today , #Stiri Internet