Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tutuianu: SRI a prevenit, la sesizarea NATO si SIE, un atac cibernetic la adresa unei institutii guvernamentale

Tutuianu: SRI a prevenit, la sesizarea NATO si SIE, un atac cibernetic la adresa unei institutii guvernamentale
SRI a prevenit, la sesizarea NATO si SIE, o tentativa de atac cibernetic la adresa unei institutii guvernamentale din Romania, fiind nevoie de un cadru legislativ care sa stabileasca responsabilitati pentru toate institutiile publice, a transmis, marti, presedintele Comisiei SRI, Adrian Tutuianu.

"E cunoscut deja ca in 12 mai 2017 a fost identificata o tentativa de atac cibernetic la adresa unei institutii guvernamentale din Romania, derulata cel mai probabil de actori asociati anterior cu alte incidente de acest tip. Datorita cooperarii eficiente dintre institutii, a fost prevenita materializarea atacului si producerea de pagube, fiind identificate tintele vizate precum si metodologia de atac", a spus Tutuianu.

El a aratat ca actiunea SRI s-a derulat la sesizarea NATO si a SIE si ca atacuri de acest tip au avut loc in mai multe state din Europa si in SUA.

Tutuianu a precizat ca Romania nu are o reglementare legala pe activitatea de cybering, actiunile avand la baza hotarari ale CSAT si ca, in acest context, este nevoie de un cadru legislativ care sa stabileasca responsabilitati pentru toate institutiile publice, nu doar pentru SRI.

Citeste si Ministrul Comunicatiilor nu stie cine a fost afectat in Romania de atacul cibernetic, dar are un sfat pentru noi: Aceste lucruri trebuie facute acum!

"Exista aprecierea ca nivelul tehnologic al acestor atacuri va inregistra o crestere semnificativa in perioada imediat urmatoare, ceea ce face necesara implementarea unui cadru legislativ care sa fie clar si pragmatic, care sa stabileasca atributii si responsabilitati concrete la nivel national - e vorba nu doar de responsabilitati in sarcina SRI, ci pentru toate institutiile publice", a precizat Tutuianu.

Vezi si alte informatii despre recentul atac cibernetic:

WannaCry: Ancheta penala in Romania in cazul recentelor atacuri informaticeWannaCry: Cate institutii din Romania au fost afectate de atacul cibernetic si ce trebuie sa facem sa nu ne virusamUn spital din Romania, victima a atacului cibernetic globalSpecialist Bitdefender: Multe dintre institutiile publice din Romania sunt extrem de vulnerabile la atacul WannaCry ...citeste mai departe despre "Tutuianu: SRI a prevenit, la sesizarea NATO si SIE, un atac cibernetic la adresa unei institutii guvernamentale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 993 ori