Tun de 100 de milioane de dolari: Modul ingenios in care au actionat infractorii e fara precedent

Miercuri, 12 August 2015, ora 10:17
1066 citiri

Hackerii gasesc metode tot mai ingenioase pentru a da tunuri financiare. Cea mai recenta este patrunderea in reteaua de calculatoare a companiilor ce se ocupa cu distribuirea comunicatelor de presa - precum PRNewswire, BusinessWire sau Marketwired.

Aceste informatii aflate inainte sa fie facute publice le-au folosit pentru a obtine castiguri ilicite pe bursa.

Schema le-a adus infractorilor cibernetici nu mai putin de 100 de milioane de dolari, in ultimii cinci ani, informeaza CBS News.

"E ceva fara precedent in ceea ce priveste 'spargerea' calculatoarelor, dar si numarul de tranzactii ilicite, precum si profitul obtinut", a transmis presedintele Comisiei de Securitate si Schimb (SEC, Securities and Exchange - n.red.) din SUA, Mary Jo White.

Institutia este cea care a facut public atacul, precizand ca doi hackeri din Ucraina, Ivan Turcinov si Oleksandr Ieremenko, au patruns in reteaua de calculatoare a companiilor ce se ocupa cu distribuirea comunicatelor de presa si au ...citeste mai departe despre "Tun de 100 de milioane de dolari: Modul ingenios in care au actionat infractorii e fara precedent" pe Ziare.com

#hackeri comunicate presa, #hackeri bursa comunicate , #Stiri Internet