Trebuia sa fie o misiune secreta: Un avion britanic ce spiona o baza ruseasca a fost dat de gol de o aplicatie mobila

Luni, 01 Mai 2017, ora 15:51
2407 citiri
Trebuia sa fie o misiune secreta: Un avion britanic ce spiona o baza ruseasca a fost dat de gol de o aplicatie mobila
Foto: Twitter/Mil Radar

Trebuia sa fie o misiune secreta, insa un avion britanic ce spiona o baza ruseasca a putut fi urmarit printr-o aplicatie mobila, care poate fi descarcata de oricine are un smartphone.

Aeronava numita Rivet Joint valoreaza 650 de milioane de lire sterline, arata Daily Mail.

Ea a fost urmarita de cativa utilizatori ai Flightradar24, o aplicatie mobila ce costa 2,99 lire, care au vazut cum survoleaza in apropierea unei baze rusesti din Kaliningrad, din apropierea Marii Baltice.

Oamenii nu au ratat ocazia si au postat traiectoria avionului de spionaj pe Twitter, potrivit The Independent.

Fotografiile arata ca era acompaniat de aeronave americane si ca zburau la o distanta de doar 100 de km de locul in care se aflau fortele armate ale tarii conduse de Vladimir Putin, la o viteza de 478 de noduri.

Operatiunea vine in contextul in care tensiunile dintre liderul de la Kremlin si NATO sunt in crestere, iar trupele britanice au inceput o desfasurare de forte in Estonia, pentru a se pregati de o eventuala invazie ruseasca.

De curand, un fost comandat al fortelor aeriene britanice a avertizat ca aplicatii precum Flightradar24 au facut aproape imposibila mentinerea unei misiuni secrete.

West of #Kaliningrad @ 27,000ft

🇬🇧 Royal Air Force - Rivet Joint

RC135W ZZ664 RRR7220 pic.twitter.com/AT3OCuDVjx- CivMilAir ✈ 🚁 (@CivMilAir) 25 aprilie 2017

C.P. ...citeste mai departe despre "Trebuia sa fie o misiune secreta: Un avion britanic ce spiona o baza ruseasca a fost dat de gol de o aplicatie mobila" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion britanic spion aplicatie, #avion britanic spion baza ruseasca, #avion spio baza ruseasca, #avion spion britanic , #Stiri Internet