Totul despre networking - de ce sa socializezi in afaceri

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 20:12
1150 citiri
Totul despre networking - de ce sa socializezi in afaceri

Afacerile nu se mai fac la birou ori in sala de conferinte si, in orice caz, nu in stilul in care eram obisnuiti, pana acum. In ziua de astazi, oamenii de afaceri cel mult semneaza contacte si administreaza compania din sediul propriu-zis.

In rest, adevaratele afaceri s-au mutat in lumea virtuala. Acolo se afla, mai nou, toti cei care sunt cineva, acolo se intalnesc si stabilesc contactele pentru viitoarele afaceri. Retelele de socializare pentru mediile de afaceri (gen LinkedIn) sunt surse nepretuite, atunci cand este vorba sa iei legatura cu acei oameni care reprezinta factori de decizie in cadrul companiilor.

Oamenii de management, cei de logistica, antreprenorii, oamenii din sfera IMM-urilor, in general, toata lumea socializeaza online. Acum nu mai este productiv sa trimiti un mail de oferta pe adresa de office a firmei, deoarece nu se stie daca trece de secretara. Apelul "la rece" nu mai este la moda, nu mai vinde destul.

Acum oamenii de afaceri fac networking pe retelele sociale si prospecteaza oportunitati. Prima data, oamenii se cunosc, vad cam ce stie fiecare, cu ce se ocupa si apoi apar propunerile de colaborare.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#network, #retea, #socializare , #Stiri Internet