Tot mai multe indicii ca Mark Zuckerberg vrea sa fie viitorul presedinte al SUA

Duminica, 20 August 2017, ora 12:40
1219 citiri
Tot mai multe indicii ca Mark Zuckerberg vrea sa fie viitorul presedinte al SUA
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Speculatiile potrivit carora Mark Zuckerberg si-a propus sa devina presedintele Statelor Unite s-au amplificat in ultima vreme, alimentate fiind chiar de comportamentul sefului Facebook.

Desi ramane neclar daca Zuckerberg, in varsta de 33 de ani, intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale din 2020, un lucru este sigur: cu o avere "self-made" de peste 70 de miliarde de dolari, n-ar fi o problema din punct de vedere financiar, noteaza CNBC.

Exista mai multe indicii cu privire la existenta unui astfel de plan.

Ar fi mai intai seria de recrutari de nume de top din mediul politic. Astfel, Zuckerberg si sotia sa Priscilla Chan l-au angajat pe Joel Benenson, consilier al fostului presedinte Barack Obama si strateg-sef al campaniei prezidentiale din 2016 a lui Hillary Clinton, in functia de consultant pentru organizatia lor filantropica "Initiativa Chan Zuckerberg".

Lista continua cu David Plouffe, manager de campanie pentru Barack Obama in 2008, Amy Dudley, fosta consiliera pe probleme de comunicare a unui senator democrat, si Ken Mehlman, care a condus campania prezidentiala a lui George W. Bush in 2004.

Este apoi turneul in plina desfasurare in cadrul caruia Zuckerberg si-a propus sa viziteze toate cele 50 de state americane, intalnindu-se cu lideri politici si oameni obisnuiti.

Pana acum, printre altele, a lucrat la o linie de asamblare dintr-o fabrica, a hranit un vitel, a tinut in maini un pui de pisica. La fiecare popas, din Alabama in Wisconsin, posteaza pe Facebook fotografii atent selectate, realizate de fotograful care a lucrat in campaniile electorale ale lui Obama si Bush, pentru cei peste 90 de milioane de oameni care ii urmaresc pagina.

Actiuni care seamana foarte mult cu o campanie electorala si care au fost interpretate ca atare de multi.

Insa nu toata lumea crede ca este vorba aici de ambitii politice. Nathan Hubbard, fost CEO al Ticketmaster si vicepresedinte Twitter, sustine ca Zuckerberg nu s-ar pregati pentru urmatoarele alegeri prezidentiale, ci vrea sa inteleaga cum a influentat site-ul sau alegerile de anul trecut. Pentru ca nu poate fi negat faptul ca Facebook a schimbat modul in care lumea comunica si distribuie informatii, scrie Engadged.

Zuckerberg insusi neaga ca ar avea asfel de aspiratii. "Unii dintre voi au intrebat daca aceasta provocare inseamna ca voi candida pentru o functie publica. Nu o voi face", a scris el pe Facebook in mai, dupa ce a respins speculatiile si cu alte ocazii.

Vrea, sp ...citeste mai departe despre "Tot mai multe indicii ca Mark Zuckerberg vrea sa fie viitorul presedinte al SUA" pe Ziare.com

#Mark Zuckerberg presedinte SUA, #Mark Zuckerberg alegeri 2020 , #Stiri Internet