Toshiba va lansa un prototip de baterie pentru laptop ce suporta 6.000 de cicluri de reincarcare

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 17:55
2205 citiri
Toshiba va lansa un prototip de baterie pentru laptop ce suporta 6.000 de cicluri de reincarcare

Toshiba a anuntat ca va lansa un prototip de baterie pentru laptop ce suporta 6.000 de cicluri de reincarcare, in comparatie cu standardul de 500 de cicluri , aferent bateriilor cu lithium-ion, potrivit site-ului de specialitate infoworld.com. Potrivit infoworld.com, SCiB, sau Super Charge Ion Batteries, sunt proiectate pentru a reincarca o capacitate de 90% din acumulator, intr-o perioada de timp de 10 minute, vor avea o durata de functionare mult mai mare si vor suporta mult mai multe cicluri de reincarcare decat bateriile lithium-ion existente pe piata in acest moment. In urma testelor efectuate, reprezentantii Toshiba au declarat ca SCiB sunt, de asemenea, mult mai sigure si nici nu vor exploda, atunci cand sunt supuse la strivire, spre deosebire de cele standard.


Potrivit reprezentantilor Toshiba, materialul din care sunt confectionate bateriile prezinta un nivel mai ridicat de stabilitate termica, iar acestea sunt prevazute cu masuri de protectie impotriva scurt circuitelor sau supraincalzirii. Bateriile SCiB pot suporta de la 5.000 la 6.000 de cicluri de reincarcare, in comparatie 500 de cicluri, cat suporta cele standard.


Potrivit infoworld.com, bateriile SCiB (Super Charge Ion Batteries), au fost introduse anul trecut, cu primele versiuni de proiectate pentru aplicatii industriale. Acestea vor fi folosite si la bicicletele electrice Cannondale si Schwinn Tailwind, fiind programate pentru vanzare in SUA si in Europa, anul viitor.


Oficialii Toshiba nu au spus cu exactitate cand vor lansa pe piata noile baterii de laptop SCiB.