Toshiba si-a micsorat pierderile trimestriale, in urma reducerii costurilor

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 13:00
1426 citiri
Toshiba si-a micsorat pierderile trimestriale, in urma reducerii costurilor

Producatorul japonez de electronice Toshiba Corp a inregistrat o scadere a pierderilor in al doilea trimestru fiscal, pe fondul reducerilor de costuri, ce au ajutat grupul sa isi depaseasca estimarile pentru prima jumatate a anului, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Grupul a afisat o pierdere neta de 200 milioane yeni (2,2 milioane dolari) in trimestrul ce s-a incheiat la 30 septembrie, dupa o pierdere de 26,9 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Toshiba.

Profitul operational, reprezentat de vanzari, excluzand costul bunurilor vandute si cheltuielile administrative, a crescut la 39,6 miliarde yeni, de la 710 milioane yeni in aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile au scazut cu 14%, la 1.620 miliarde yeni.

Toshiba reduce numarul locurilor de munca, precum si cheltuielile de capital si cheltuielile alocate pentru cercetare, pentru a compensa o scadere a cererii pentru semiconductori, telefoane mobile si televizoare.

Compania, care a afisat o pierdere record in anul fiscal anterior, si-a mentinut estimarile pentru anul fiscal ce se va incheia pe 31 martie, mizand pe o reducere a pierderilor si pe o revenire la profit operational.

Pierderea neta din primul semestru a fost de 58 miliarde yeni, sub nivelul de 80 miliarde yeni estimat anterior, dupa o pierdere de 38,5 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania intentioneaza sa reduca nivelul costurilor fixe cu inca 10% in acest an fiscal, pe langa planul initial, de reducere a costurilor cu 300 miliarde yeni, a anuntat in iunie presedintele Toshiba, Atsutoshi Nishida.

Compania va suprima 3.900 de posturi temporare, in principal in cadrul diviziei de cipuri si de televizoare LCD.

Anul trecut, compania a mai disponibilizat 4.500 de angajati. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli, # venituri, # profit, # posturi, # toshiba , #Stiri Internet