Toshiba a afisat rezultate trimestriale sub asteptari

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 13:48
1440 citiri
Toshiba a afisat rezultate trimestriale sub asteptari

Toshiba a afisat vineri o pierdere neta de 10,63 miliarde yeni pentru al treilea trimestru fiscal, dupa o pierdere de 121,1 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului precedent, si si-a mentinut previziunile anuale, ce se situeaza sub estimarile pietei, relateaza Les Echos, preluat de NewsIn.

In perioada octombrie-decembrie 2009, grupul Toshiba a inregistrat un profit operational de 10,22 miliarde yeni, dupa o pierdere de 157,68 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatul este totusi sub estimarile analistilor, ce mizau pe un profit operational de 25,7 miliarde yeni.

Veniturile trimestriale au crescut cu 6%, la 1.580 miliarde yeni, de la 1.490 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului precedent.

Grupul si-a mentinut previziunile anuale, estimand un profit operational de 100 miliarde yeni (794 milioane euro), in contextul in care analistii mizeaza, in medie, pe un profit de 136 miliarde yeni.

Toshiba este unul dintre cei mai mari producatori de memorii NAND, utilizate pentru stocarea informatiilor in telefoanele mobile si aparate foto digitale.

Compania a suferit pierderi masive la divizia de cipuri anul trecut, insa a anuntat ca preturile revin si ca masurile de reducere a costurilor incep sa dea rezultate.

In al treilea trimestru fiscal, divizia de chipuri a inregistrat o pierdere operationala de 7,21 miliarde yeni, dupa o pierdere de 134,32 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului precedent.

 

#toshiba, # profit, # vanzari , #Stiri Internet