Topul celor mai cumparate produse din e-commerce

Joi, 03 Iulie 2014, ora 16:23
1882 citiri
Topul celor mai cumparate produse din e-commerce

Biletele de avion, produsele electro-IT, fashion si jocurile online au fost cele mai cumparate produse si servicii din comertul electronic romanesc din 2014, achitate online cu cardul via desktop, tablete sau de pe terminale mobile smart, conform informatiilor Netopia mobilPay.

Numarul romanilor care cumpara din mediul virtual si opteaza pentru modalitatile de plata online cu cardul, fie de pe desktop sau de pe telefoane smart, este in continua ascensiune, la fel si sumele achitate de clientii magazinelor online. Suma medie procesata online cu cardul de pe PC-uri si laptop-uri, conform datelor Netopia mobilPay, a crescut cu 20% in 2014, de la 150 lei anul trecut la 180 lei in prezent, in timp ce valoarea tranzactiei medii procesate de Netopia de pe smartphone-uri si tablete a crescut cu 5% in 2014 fata de 2013.

Majoritatea romanilor cumpara online in timpul saptamanii, de la birou. Mai mult, cifrele arata nu numai ca oamenii tind sa cumpere de la birou, in intervalul orar 9,00-17,00, dar si ca cheltuie, in medie, de doua ori mai mult decat de acasa. Conform reprezentantilor companiei Netopia mobilPay, media tranzactiilor procesate in intervalul orar mentionat este cu circa 40% mai mare decat media pe orele 18,00-22,00.

Potrivit companiei, tranzactiile de pe smartphone si tablete procesate prin aplicatia mobilPay MasterCard mobile, lansata pe piata in martie 2013 si disponibila gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOS si Android, s-au dublat anul acesta.

Cea mai mare tranzactie mobilPay MasterCard in 2014 s-a ridicat la peste 250 euro, valoare similara cu cea din 2013, procesata pentru facturi de utilitati, iar cCea mai mare tranzactie online cu cardul procesata de NETOPIA mobilPay in 2014 a fost de 9.300 euro, pentru servicii de turism.

Netopia mobilPay a procesat, in 2013, 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, in valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul in Romania.

#comert electronic romanesc, #produse e commerce, #jocuri online, #achizitie produse online , #Stiri Internet