Top companii care cumpara publicitate de la Google

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 12:52
1588 citiri
Top companii care cumpara publicitate de la Google

Google a genenerat venituri din publicitate in valoare de 26,3 miliarde de euro in primele noua luni din 2011, dintre care 18,8 miliarde de dolari au provenit dinspre site-urile Google. Vezi care sunt firmele care au cheltuit cele mai mari sume pentru publicitatea afisata in paginile rezultate in urma cautarilor pe Google.

Clasamentul se refera doar la cheltuielile pe publicitate de la Google din Statele Unite si a fost realizat de catre Kantar Media, potrivit AdAge Digital.

Compania care a cheltuit cel mai mult pentru publicitatea afisata in motorul de cautare Google este IAC/InterActiveCorp, care detine, printre altele, Ask.com, Match.com sau Citysearch. Compania a cheltuit 174,231 milioane de dolari pentru publicitatea Google.

Pe locul doi se afla Amazon, cu 118,501 milioane de dolari cheltuiti pentru publicitatea in Google Search.

Locurile urmtoarea sunt ocupate de catre AT&T (115 milioane de dolari), Expedia (92 milioane de dolari), Experian Group (79 milioane de dolari), Microsoft (70 milioane de dolari), eBay (70 milioane de dolari), Priceline.com (67 milioane dolari), Capital One (57 milioane dolari) si State Farm (54 milioane de dolari). In top mai apar companii precum General Motors (49 milioane de dolari) sau Bank of America (41 milioane de dolari).

Cifrele furnizate de catre Kantar Media nu includ trimestrul patru, care de obicei este trimestrul in care se cheltuie cei mai multi bani pe publicitatea online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#publicitate google, #publicitate online, #adwords , #Stiri Internet