Telefonul si tableta pot provoca insomnii: Cum au rezolvat gigantii IT aceasta problema

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 16:24
974 citiri
Telefonul si tableta pot provoca insomnii: Cum au rezolvat gigantii IT aceasta problema
Foto: Arhiva Ziare.com

Companiile IT au gasit un nou mod de a-si atrage clientii: sustin ca fabrica ecrane care nu dauneaza la fel de mult ochilor si somnului.

Unii cercetatori sunt de parere ca lumina albastra emisa de dispozitivele inteligente pe care le folosim zi de zi (smartphone, tableta etc.) ne da peste cap ceasul biologic.

Daca suntem expusi noaptea, in special inainte de culcare, atunci e afectata productia de melatonina - un hormon care regleaza trecerea organismului din starea de veghe in cea de somn.

Mai mult, organizatia American Macular Degeneration Foundation a avertizat, in septembrie 2014, in legatura cu efectele negative asupra retinei.

Cum va protejati ochii daca stati mult in fata calculatorului

In aceste conditii, Daily Mail arata ca gigantii IT au prezentat in cadrul targului de electronice IFA Berlin 2015 asa-numitele "ecrane sigure".

Acestea emit mai putina lumina din spectrul considerat a fi vinovat pentru efectele negative enumerate ...citeste mai departe despre "Telefonul si tableta pot provoca insomnii: Cum au rezolvat gigantii IT aceasta problema" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefon lumina albastra, #ecrane sigure telefoane , #Stiri Internet