Cum sa platesti folosind telefonul

Marti, 22 Iunie 2021, ora 08:30
1061 citiri
Cum sa platesti folosind telefonul
Foto: Pixabay.com

Daca ai un smartphone, atunci plata cu telefonul nu poate fi mai simpla de atat, si asta pentru ca sigur ai si un portofel electronic care iti va facilita acest serviciu, indiferent de marca telefonului.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum sa iti folosesti telefonul pentru diferite operatiuni bancare.

Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi aplicatia respectiva (chiar si Google Pay sau Apple Pay, printre altele), iti incarci datele de pe card si apoi vei avea parte de plati mult mai sigure decat daca ai fi folosit pur si simplu, cardul.

Unele ATM-uri iti ofera acces la card chiar si prin intermediul portofelului electronic, in felul acesta te protejezi si de anumite posibile fraude care se fac prin intermediul bancomatelor, cu "pisica" sau alte dispozitive folosite de infractori.

Platile cu telefonul mobil sunt mult mai sigure pentru ca pentru autorizarea oricarei plati poti selecta sa fie nevoie de amprenta ta sau de un alt nivel de securitate care nu se poate face pur si simplu, precum parola sau scanare de iris sau recunoastere faciala.

De asemenea, daca ai nevoie sa trimiti bani cuiva sau sa primesti nu trebuie sa te mai chinui prea mult pentru ca poti face totul din telefon in cateva secunde.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Inflatia, cel mai mare dusman al economiilor tale

Ce se intampla atunci cand vrei sa retragi mai multi bani decat ai in cont?

Intrebari pe care sa le pui atunci cand iti deschizi un cont bancar ...citeste mai departe despre "Cum sa platesti folosind telefonul" pe Ziare.com

#Plata cu telefonul, #aplicatii plata telefon , #Stiri Internet