Lista telefoanelor care emit cel mai ridicat nivel de radiații: "Mai bine să fii precaut decât să regreți"

Duminica, 28 Mai 2023, ora 20:45
348 citiri
Lista telefoanelor care emit cel mai ridicat nivel de radiații: "Mai bine să fii precaut decât să regreți"
T3lefon mobil la care au fost conectate căștile FOTO Pixabay

Un cercetător în domeniul sănătății afirmă că oamenii sunt prea "dependenți de smartphone-urile lor" pentru a se preocupa de radiații.

În timp ce experții în sănătate publică continuă să dezbată această problemă și îngrijorările publicului s-ar putea să fie exagerate, poate că abordarea cea mai bună este "mai bine să fii precaut decât să regreți", scrie dailymail.co.uk.

Cu siguranță, aceasta a fost și abordarea avocaților producătorilor, care au contribuit la elaborarea manualului și a notificărilor legale ale telefoanelor lor mobile.

iPhone-urile moderne, inclusiv 14 Pro Max și iPhone SE, recomandă clienților lor să "utilizeze o opțiune hands-free, cum ar fi difuzorul incorporat, căștile sau alte accesorii similare" pentru a "reduce expunerea la energie RF (frecvență radio)".

Aceste expuneri la frecvențe radio, conform Oficiului Federal pentru Radiații din Germania, pot fi extrem de ridicate în cazul unor dispozitive mobile - cu câteva telefoane Android în fruntea listei.

Un grafic al ratelor de expunere la radiații ale telefoanelor mobile, compilat de Digital Information World anul trecut, bazat pe datele Oficiului Federal pentru Radiații din Germania (Bundesamt für Strahlenschutz):

"Oamenii sunt dependenți de smartphone-urile lor", conform lui Joel Moskowitz, un cercetător din cadrul Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea California Berkeley.

"Le folosim pentru orice acum și, în multe feluri, avem nevoie de ele pentru a funcționa în viața noastră de zi cu zi", a declarat Moskowitz.

"Cred că ideea că acestea ar putea afecta potențial sănătatea noastră este prea mult pentru unele persoane."

În calitate de director al Centrului pentru Sănătatea Familiei și Comunității de la Berkeley, Moskowitz a făcut din studierea efectelor biologice ale energiei de frecvență radio asupra corpului uman o prioritate în cercetare începând din 2009.

"Telefoanele mobile, turnurile de telefonie mobilă și alte dispozitive fără fir sunt reglementate de majoritatea guvernelor", a declarat Moskowitz, cu o excepție.

"Guvernul nostru, totuși, a încetat să finanțeze cercetările privind efectele asupra sănătății ale radiațiilor de frecvență radio în anii '90."

În 2020, Moskowitz și colegii săi au publicat o revizuire a 46 de studii de sănătate pe caz de control privind problema telefoanelor mobile și sănătatea, pe care au publ ...citeste mai departe despre "Lista telefoanelor care emit cel mai ridicat nivel de radiații: "Mai bine să fii precaut decât să regreți"" pe Ziare.com

#telefoane mobile, #radiatii, #nivel, #riscuri, #modele , #Stiri Internet