Tehnologiile digitale pot ajuta cetatenii, turistii si economia locala. Cat de pregatiti suntem?

Vineri, 19 Mai 2017, ora 15:19
1767 citiri
Tehnologiile digitale pot ajuta cetatenii, turistii si economia locala. Cat de pregatiti suntem?

Reprezentantii Municipiului Alba Iulia alaturi de cei al altor municipalitati si orase din Romania, precum si specialisti romani si straini, furnizori de tehnologie smart city, vor fi prezenti la Dezbaterea nationala Smart City 2017-2020. Nevoi. Solutii. Metode, care va avea loc pe 30-31 mai, la Bucuresti.

Organizat intr-un concept nou, evenimentul reprezinta o continuare a conferintei Smart City, din 2 Decembrie 2016 de la Alba Iulia, ocazie cu care reprezentantii "Celeilalte Capitale", in care se naste Romania moderna, vin la Bucuresti, sa impartaseasca din experienta proprie, sa schimbe opinii cu alte municipalitati si sa intareasca legatura cu partenerii.

Orasul Alba Iulia devine Smart City in 2018 la Centenar si urmeaza sa fie un play ground pentru diverse solutii tehnologice, un loc in care acestea pot fi vazute si testate. Se va discuta ce s-a realizat la Alba Iulia si ce se poate face in continuare.

Transformarea digitala a oraselor ofera posibilitati de crestere pentru Romania, iar conceptul de Smart City poate fi implementat cu succes si in alte municipalitati care pot fi ajutate de solutiile dezvoltate de companiile private.

Dezbaterea se va constitui ca o platforma de discutii despre nevoile oraselor si despre solutiile personalizate pe care orice comunitate le poate adopta pentru a investi in viitorul si in bunastarea cetatenilor lor.

La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai mai multor orase care vor dezbate nevoile de dezvoltare, solutiile personalizate pe care le pot adopta, despre barierele administrative, nevoia de transformare digitala, nevoile cetatenilor si ale turistilor.

Cat de pregatite sunt aceste orase sa investeaca, daca exista o foaie de parcurs pentru a deveni smart, au alocat bugete locale pentru transformarea digitala vor fi alte teme de discutii in cadrul dezbaterii.

Smart City 2017-2020 va reuni si reprezentanti ai companiilor care au dezvoltat diverse solutii tehnologice, le-au implementat cu succes in tara sau in afara tarii. Se va discuta inclusiv despre cum se poate creea un eco-sistem de companii inovatoare si cum pot beneficia orasele din Romania.

Smart City reprezinta un proiect care se bazeaza pe dezvoltarea de parteneriate cu asociatii, companii, institute de cercetare-dezvoltare, universitati si nu in ultimul rand voluntari care vor contribui impreuna la construirea orasului modern si a cresterii calitatii vietii cetatenilor.

Citeste mai departe despre "Tehnologiile digitale pot ajuta cetatenii, turistii si economia locala. Cat de pregatiti suntem?" pe Ziare.com

#Smart City 2017 , #Stiri Internet