Tehnologia unica in Romania care poate revolutiona explorarea zacamintelor

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 07:21
1030 citiri
Tehnologia unica in Romania care poate revolutiona explorarea zacamintelor
Foto: Facebook/Universitatea Babes-Bolyai

O microsonda electronica, ce ar putea revolutiona explorarea zacamintelor minerale, a fost achizitionata de facultatea de Geologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB).

Instrumentul este unic in Romania, iar profesorii din Cluj-Napoca il vor folosi la toate cercetarile pe care le au in derulare.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect, Ziare.com a stat de vorba cu Constantin Balica, de la Departamentul de Geologie al UBB.

"E un instrument performant, de foarte mare rezolutie, pana la un punct functioneaza pe principiul microscopului electronic de tip scanning. Insa in plus fata de acesta, poate masura si compozitia chimica a substantelor analizate", ne-a explicat profesorul.

El a mentionat ca microsonda electronica este unica in tara noastra si va fi folosita pentru a studia mineralele la un nivel de ordinul micronilor.

"Este ca si in domeniul medicinei sau biologiei celulare, stiintele geologice merg si ele tot in aceeasi directie: incercam sa aflam ...citeste mai departe despre "Tehnologia unica in Romania care poate revolutiona explorarea zacamintelor" pe Ziare.com

#tehnologie explorare zacaminte, #tehnologie zacaminte Romania, #microsonda Universitatea Babes Bolyai , #Stiri Internet