Teapa cu bilete de avion a prins excelent la romani avizi de pomeni

Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 15:41
1416 citiri
Teapa cu bilete de avion a prins excelent la romani avizi de pomeni

Romanilor le place sa calatoreasca, insa ultima isprava cu bilete Wizz Air sau Blue Air gratuite ar trebui sa-i faca sa fie mai atenti la tepe. Asta vine la cateva saptamani dupa ce Tarom a trecut prin acelasi scenariu, scriu cei de la publicatia online Playtech.

Problema nu e ca romanilor le place sa viziteze si sa cunoasca locuri noi, problema e ca ei vor sa o faca gratis. Centrul de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) a tras un semnal de alarma cum ca mii de romani au ramas fara un leu pe card, dupa ce au fost pacaliti sa dea share unui anunt al companiei Wizz Air, in schimbul a doua bilete de avion.

Mai multe pagini false in numele companiei au fost lansate pe Facebook si nu putini au fost cei care au muscat momeala. Internautii nu aveau mult de munca, sarcinile primite de la hackeri fiind simple. Astfel, ei au fost rugati sa-si completeze datele personale, plus datele cardului bancar, si sa dea share paginii, la randul lor fiind rasplatiti cu doua bilete de avion. Destul de tentant, da. Asta au spus si cei 19.000 de romani care au luat teapa.

Daca descosi fir cu fir povestea si stai sa o analizezi la rece, iti vei da seama ca ceva este in neregula. Bine, daca o luam asa, cand cineva iti cere datele personale in online, dar mai ales datele cardului, nu are cum sa nu-ti treaca prin cap, macar o secunda, ca la mijloc este "necuratul". In orice caz, tentatia a fost foarte mare si e drept, doua bilete de avion primite gratis nu sunt de aruncat pe geam.

Vezi AICI pasii prin care romanii au fost pacaliti cu bilete Wizz Air. ...citeste mai departe despre "Teapa cu bilete de avion a prins excelent la romani avizi de pomeni" pe Ziare.com

#Wizzair, #Facebook, #inselatorie, #online , #Stiri Internet