Te gandesti sa-ti stergi contul de Facebook? Oamenii de stiinta au alta parere

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 00:00
2830 citiri
Te gandesti sa-ti stergi contul de Facebook? Oamenii de stiinta au alta parere
Foto: Pixabay

Scandalurile s-au tinut lant in ultima vreme pentru compania lui Mark Zuckerberg. De la modul in care Facebook (nu) are grija de datele personale ale utilizatorilor sai la dezvaluirile legate de monitorizarea apelurilor si a SMS-urilor, ai suficiente motive sa te alaturi miscarii #DeleteFacebook.

Totusi, sa nu aiba cea mai mare retea sociala din lume si parti bune? Cateva studii citate de Futurism sugereaza ca ar exista cateva si par demne de a fi luate in considerare inainte de a apasa butonul "Delete".

Intr-un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Queensland, Australia, pe tema relatiei dintre Facebook si stres, pe un esantion de 138 de utilizatori activi, se arata ca, intr-adevar, o pauza de cinci zile de la like-uri, share-uri si postari a redus nivelul de cortizol, hormonul stresului, in randul participantilor.

Pe de alta parte, desi s-a observat o imbunatatire la nivelul stresului, starea de bine a oamenilor a fost afectata, iar participantii si-au exprimat nerabdarea de a-si relua activitatea pe Facebook, mai arata studiul publicat luna trecuta in Journal of Social Psychology.

In plus, oamenii nici nu au observat scaderea nivelului cortizolului, sustinand ca se simt la fel de stresati ca inainte de a lua aceasta pauza.

Mai mult, alte studii au indicat faptul ca Facebook te poate ajuta sa faci fata stresului.

Astfel, cercetatorul Renwen Zhang de la Northwestern University a realizat un sondaj in randul a 560 de studenti activi pe Facebook, concentrandu-se pe utilizarea retelei pentru a dezvalui informatii cu privire la evenimentele stresante din viata lor.

Citeste mai departe despre "Te gandesti sa-ti stergi contul de Facebook? Oamenii de stiinta au alta parere" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#beneficii Facebook studii, #sterge cont Facebook , #Stiri Internet