Taximetristii ameninta cu proteste fata de Uber, ministrul Transporturilor le-a promis masuri

Luni, 27 Martie 2017, ora 16:57
1380 citiri
Taximetristii ameninta cu proteste fata de Uber, ministrul Transporturilor le-a promis masuri
Foto: Ziare.com

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) amana actiunile de protest planificate pentru sfarsitul acestei luni, insa ameninta ca acestea vor fi reluate dupa 16 aprilie, daca Guvernul nu va adopta o OUG care va elimina pirateria si activitatile neautorizate din transporturi, printre care se numara si cunoscuta aplicatie Uber.

"Miercuri, 8 martie, am depus cererea pentru organizarea unor actiuni de protest in perioada 29-31 martie, la Bucuresti, apoi am avut o intalnire cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, pe 10 martie. Domnul ministru Razvan Cuc ne-a promis ca va promova OUG pentru modificarea a doua articole din Legea 38/2003, in asa fel incat activitatile neautorizate de transport sa fie sanctionate si aplicatiile de tip Uber sau ale altor platforme similare sa fie obligate sa se autorizeze, astfel incat sa functioneze legal, daca vor sa-si desfasoare activitatea in Romania.

(...) Aceasta Ordonanta de Urgenta a plecat spre avizare, catre Ministerul Dezvoltarii si Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informatiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne sustine aceasta ordonanta. Asteptam acum si sustinerea din partea Ministerului Dezvoltarii si cerem Guvernului sa adopte cat mai repede aceasta Ordonanta.

In privinta protestului, pana in prezent nu am primit un raspuns de la Primaria Capitalei, nici ca a fost aprobat, dar nici ca a fost respinsa cererea noastra. Asteptam pana pe 16 aprilie Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar in cazul in care aceasta ordonanta nu va fi data de guvern, COTAR va organiza actiuni de protest", a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Aeroporturile si garile din Paris, blocate de taximetristii scosi din minti de Uber (Video)Razboi intre taximetristi si Uber la Otopeni. Iata ce sustin cele doua parti si conducerea aeroportuluiUber Franta, obligata sa plateasca peste un milion de euro taximetristilorIohannis a promulgat legea taximetriei: Uber, scoasa in afara legii

Reprezentantii Confederatiei subliniaza, de asemenea, ca nu au cerut niciodata eliminarea Uber si a altor platforme similare de pe piata, ci intrarea in legalitate a acestora.

"Activitatea Uber este nereglementata in Romania, deci se afla in afara legii. Nu suntem la inceputul anilor '90, sa ne supunem neconditionat tuturor ilegalitatilor. (...) Piratii din Transporturi strica imaginea companiilor de taxi ...citeste mai departe despre "Taximetristii ameninta cu proteste fata de Uber, ministrul Transporturilor le-a promis masuri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taximetristi protest Uber, #taximetristi Uber Romania , #Stiri Internet