Talpes: Impozitarea veniturilor din IT este o "tentativa de omor" a indistriei de software

Joi, 27 Mai 2010, ora 16:14
1581 citiri
Talpes: Impozitarea veniturilor din IT este o "tentativa de omor" a indistriei de software

Eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la o crestere a costurilor companiilor de profil cu pana la 10%, a declarat joi CEO-ul companiilor Softwin si BitDefender, Florin Talpes, considerand aceasta masura ca o "tentativa de omor" a industriei de software, informeaza NewsIn.

"Ceea ce a decis Guvernul ieri va duce la cresterea cu circa 12-17% a costurilor cu salariile ale companiile din sectorul de software. Aceste costuri reprezinta circa 80% din costurile totale ale companiilor de profil. Astfel, se va ajunge la o crestere a costurilor acestor companii, in plina criza economica, cu pana la 10%", a declarat CEO Softwin si BitDefender, Florin Talpes, in cadrul seminarului Anteprenor 2010 - Show me the business, organizat de Money Express.

Potrivit lui Talpes, masura guvernamentala de impozitare a venitului programatorilor IT este o "tentativa de omor" a indistriei de software, in contextul in care profitul mediu al companiilor din domeniu este de circa 10%.

"Decizia de aseara a Guvernului poate sa schimbe tot destinul industriei software. Firmele mici din domeniu fie vor alege sa plateasca aceste taxe, fie vor gasi cai de eludare", a adaugat Florin Talpes.

De asemenea, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a transmis joi ca nu accepta fiscalizarea sectorului IT, sustinand ca aceasta masura va duce la un adevarat exod al inteligentei romanesti spre Silicon Valley si spre NASA si va pagubi Romania de una din cele mai profitabile industrii.

 

#indistrie software venituri it impozitare , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  6. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  7. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  10. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike