Sute de aplicatii malitioase in Google Play: Transforma telefoanele in instrumente de extragere a informatiilor

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 08:01
1250 citiri
Sute de aplicatii malitioase in Google Play: Transforma telefoanele in instrumente de extragere a informatiilor
Foto: Facebook/Google Play Store

Cercetatori in securitate cibernetica au anuntat recent ca platforma online de aplicatii mobile Google Play, destinata versiunilor de operare ale sistemului mobil Android, gazduieste cateva sute de aplicatii malitioase.

Acestea transforma telefoanele mobile infectate in veritabile instrumente de ascultare, ce pot extrage informatii din retelele protejate la care telefoanele sunt conectate, scrie ArsTechnica.com.

O aplicatie malitioasa infectata cu asa-numitul malware DressCode a fost descarcata de pe Google Play cu o rata intre 100.000 si 500.000 de ori pana sa fie eliminata din platforma digitala de cei de la Google, sustin cercetatorii de la Trend Micro.

Cunoscuta ca Mod GTA 5 For Minecraft PE, deghizata sub acest nume, aplicatia stabilea o legatura permanenta cu serverul controlat de atacatorul informatic. Apoi, serverul respectiv avea capacitatea sa ocoleasca masurile de protectie ale retelei care protejau fiecare dispozitiv in parte aflat in interiorul acelei... citeste mai departe despre "Sute de aplicatii malitioase in Google Play: Transforma telefoanele in instrumente de extragere a informatiilor" pe Ziare.com

#Google Play aplicatii malitioase, #Google Play aplicatii periculoase , #Stiri Internet