Subiecte tabu si fascinante la iCEE.fest: De la marijuana medicinala la realitatea virtuala in sala de operatii

Luni, 05 Iunie 2017, ora 09:51
1083 citiri
Subiecte tabu si fascinante la iCEE.fest: De la marijuana medicinala la realitatea virtuala in sala de operatii

Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei si Internetului din regiune, iCEE.fest aduce si in acest an la Bucuresti (15 si 16 iunie) speakeri si companii de top la nivel mondial.

Smart Homes si Fintech sunt cele doua zone de continut adaugate deja consacratelor VR & AR, eCommerce, Content, Creativity, Ad Tech sau Startups.

Pe langa sesiunile de training oferite de Facebook & Google plus workshop-urile din zonele de Creativitate si Startups, festivalul continua sa dezvolte si evenimentul satelit dedicat eHealth.

Mai mult, in acest an 10% din incasarile din bilete, vor sustine proiectul Tech House Copaceni care inglobeaza sanatatea digitala pentru o ingrijirea copiilor cu probleme de sanatate foarte serioase.

iCEE.health se desfasoara in a doua zi a festivalului (16 iunie) si este singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen care reuneste toti participantii in sanatate.

Lista speakerilor invitati la a doua editie cuprinde specialisti cu o valoare de necontestat, recunoscuta pe plan mondial. Iar subiectele inedite nu lipstesc din agenda.

Totul despre Marijuana Medicinala

Datorita efectelor sale recreative, marijuana a fost tratata la fel ca orice alt drog pentru multi ani. Insa, situatia se schimba radical.

Nu mai putin de 29 de state din SUA permit acum folosirea marijuanei in scopuri medicale, totul incepand in 1996, atunci cand California a trecut peste aceasta bariera.

"In Uniunea Europeana, canepa se poate cultiva si procesa fara probleme si e bine de stiut ca putem extrage chimicalele de care avem nevoie in mod legal", spune Thomas Mershon, xMed21, incercand sa aduca discutia mai aproape de regiunea noastra.

In Romania, desi marijuana medicinala e legala (in limita a 0,2% a THC - delta-9-tetrahydrocannabinol), pe piata nu exista deocamdata produse autorizate [sursa].

Pentru o mai buna acoperire a subiectului, Thomas Mershon va vorbi la iCEE.health despre Comunitatile Online si Marijuana Medicinala.

Prima operatie transmisa in Realitatea Virtuala

Chirurg de clasa mondiala si speaker international, Shafi Ahmed, primur chirurg care a folosit tehnologie VR in sala de operatii, vine la iCEE.health pentru a ne spune povestea sa si cum tehnologia poate schimba sistemul medical actual.

14 mii de persoane din 132 de tari au fost alaturi de Shafi in 2014, atunci cand a transmis in direct din sala de operatii cu ajutorul Google Glasses

Pe 14 aprilie 2016, prima operatie cu ajutorul tehnologiei VR r ...citeste mai departe despre "Subiecte tabu si fascinante la iCEE.fest: De la marijuana medicinala la realitatea virtuala in sala de operatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iCEE health, #ICEE fest , #Stiri Internet