Studentii care au gasit in 36 de ore o rezolvare la problema pe care o are Facebook cu stirile false

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 11:23
1227 citiri
Studentii care au gasit in 36 de ore o rezolvare la problema pe care o are Facebook cu stirile false
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a fost criticata in timpul campaniei electorale din SUA ca nu face nimic pentru a opri raspandirea stirilor false pe reteaua de socializare. Insa cat de greu e sa faci un program care sa identifice informatiile neverificate sau care provin din surse necredibile? Ei bine, patru tineri au demonstrat ca nu e deloc dificil.

In cadrul unui eveniment de hacking organizat la Princeton University din SUA, studentii au creat o extensie pentru browser-ul Chrome care face fix acest lucru, in doar 36 de ore, transmite Business Insider.

Ei si-au botezat proiectul "FiB: Stop living a lie", cu aluzie la faptul ca Facebook nu ar face nimic pentru a opri raspandirea stirilor false.

Extensia pentru Chrome a studentilor functioneaza astfel: odata instalata, ea va scana fiecare postare care iti apare in news ...citeste mai departe despre "Studentii care au gasit in 36 de ore o rezolvare la problema pe care o are Facebook cu stirile false" pe Ziare.com

#extensie Chrome stiri false, #Facebook stiri false, #Facebook viral stiri false, #Facebook raspandire stiri false , #Stiri Internet