Strategia nationala e-Romania va beneficia de fonduri de 1,9 miliarde de lei

Marti, 16 Martie 2010, ora 10:49
1823 citiri
Strategia nationala e-Romania va beneficia de fonduri de 1,9 miliarde de lei

Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. 

Documentul a fost aprobat marti de Guvern.

"In 2010 vor fi alocati 245,1 milioane de lei, in 2011 - 714,5 milioane de lei, in 2012 - 575,8 milioane de lei, iar in 2013 - 364,8 milioane de lei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCSI) remis MEDIAFAX.

Strategia nationala e-Romania urmareste "modernizarea statului prin informatizarea interactiunii cu cetatenii si companiile", conform comunicatului.

La nivelul Produsului Intern Brut (PIB), contributia si efectele informatizarii serviciilor publice se vor cifra la 90 milioane de euro in 2010 si 190 de milioane de euro in intervalul 2011-2013.

"Unitatea de masura a performantei e-Romania este timpul cetateanului: cat de repede se informeaza, cat de repede primeste documentele de care are nevoie si cat de usor isi poate plati taxele.

e-Romania va permite cetatenilor sa se adreseze unei administratii unitare, acesta gasind raspuns la toate intrebarile si solicitarile sale fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la vreun ghiseu.

Informatiile se vor transmite electronic intre toate institutiile responsabile fara implicarea cetateanului, acesta primind doar raspunsurile pe care le cauta", se arata in comunicat.

Sistemul de incasare a taxelor si impozitelor se va simplifica, reducandu-se astfel evaziunea fiscala.

De asemenea, se va ameliora contactul dintre firmele private si stat, iar munca la negru se va reduce datorita cresterii transparentei, se mentioneaza in comunicat.

MCSI este institutia care pune in practica politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#strategie, # nationala, # e-romania, # fonduri , #Stiri Internet