Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Strategia 5G pentru Romania a fost aprobata in sedinta de guvern

Strategia 5G pentru Romania a fost aprobata in sedinta de guvern
Guvernul Romaniei a adoptat joi Strategia 5G pentru Romania, prin hotarare de guvern, la propunerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Prin implementarea acestei strategii, Romania va cataliza dezvoltarile economice si sociale induse de tehnologie, va dezvolta capitalul uman, estimandu-se crearea a peste 250.000 locuri de munca si a unui efect de multiplicare a integrarii noilor tehnologii in viata economica de peste 4,7 miliarde euro, contribuind astfel la realizarea obiectivelor UE de a deveni lider global in tehnologia 5G, potrivit ministerului.

"Guvernul isi propune un program ambitios de implementare a noii generatii tehnologice in comunicatiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru Romania si proiectia urmatoarelor decenii de evolutie in domeniul comunicatiilor. Noua generatie de tehnologie mobila, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generatiei 4G si va contribui in mod semnificativ la incluziune si cresterea productivitatii in economie", a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu.

Documentul are ca obiectiv fundamental stabilirea parcursului implementarii tehnologiei mobile 5G in conditii de securitate informatica, pentru a valorifica oportunitatile pe care dezvoltarea sectorului comunicatiilor le aduce economiei, societatii, cetatenilor si stiintei.

"Strategia 5G pentru Romania a facut subiectul unei largi consultari publice si a inglobat propunerile si punctele de vedere ale industriei si expertilor, pentru un larg consens si cunoasterea etapelor care vor fi parcurse de Romania in procesul de dezvoltare a serviciilor de comunicatii si aplicatiilor 5G. Procesul de consultare publica a transmis pietei semnalul ca Guvernul se pregateste pentru adoptia noilor tehnologii si constructia infrastructurii de comunicatii a viitorului si a incurajat pregatirile operatorilor in comunicatii, furnizorilor de servicii, mediului academic etc. pentru intampinarea acestor evolutii in domeniul digital, in conditiile in care in Romania traficul de date mobile s-a dublat anual in ultimii patru ani, iar densificarea numarului de sectoare instalate in retelele mobile a avut un ritm mediu anual de crestere de peste 20%", arata un comunicat emis de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Adoptarea acestei strategii plaseaza Romania alaturi de 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G, printre care Austria, Danemarca, Franta, Germania si Italia ...citeste mai departe despre "Strategia 5G pentru Romania a fost aprobata in sedinta de guvern" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 474 ori