Statele Unite confirma: Atacul WannaCry a fost lansat la cererea Coreei de Nord

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 09:58
992 citiri
Statele Unite confirma: Atacul WannaCry a fost lansat la cererea Coreei de Nord
Foto: Arhiva Ziare.com

Un oficial de rang inalt de la Casa Alba a anuntat ca "in mod direct responsabila" pentru atacul cibernetic cu virusul WannaCry este Coreea de Nord. Incidentul ar fi fost provocat in luna mai de hackerii din Grupul Lazarus si a afectat companii din intreaga lume.

"Atacul a fost masiv si a costat miliarde, iar Coreea de Nord este direct responsabila. WannaCry a atacat nesabuit, fara discriminare", a afirmat Tom Bossert consilier al presedintelui Donald Trump pentru Securitate interna si antiterorism, intr-un comentariu publicat online de Wall Street Journal.

Bossert a avertizat totodata ca oricine provoaca pagube Statelor Unite va fi tras la raspundere. Oficialul nu a oferit insa detalii privind masurile pe care Washingtonul ar putea sa le ia impotriva Phenianului.

Mai multi experti in securitatea cibernetica ajunsesera recent la concluzia ca Phenianul a fost cel mai probabil responsabil pentru atacul cibernetic care a afectat peste 300.000 de computere din 150 de tari, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Romania, Spania, Italia si Vietnam.

Cand s-au confruntat prima oara cu atacul, specialistii au considerat ca este un virus care blocheaza computerul pentru a solicita o rascumparare. Ulterior au observat insa ca aceasta era doar o momeala care ascundea actiunea mult mai destructiva a virusului.

Cercetatorul britanic care a oprit atacul WannaCry a fost arestat de FBIBitdefender: Amploarea WannaCry poate fi redusa rapid daca Microsoft impinge in mod FORTAT o actualizare catre utilizatori ...citeste mai departe despre "Statele Unite confirma: Atacul WannaCry a fost lansat la cererea Coreei de Nord" pe Ziare.com

#atac cibernetic WannaCry, #SUA acuzatie Coreea de Nord, #atac cibernetic WannaCry Coreea de Nord , #Stiri Internet