Spionii din buzunarul tau: Aplicatiile mobile pot afla totul despre tine

Luni, 10 Martie 2014, ora 15:17
1225 citiri
Spionii din buzunarul tau: Aplicatiile mobile pot afla totul despre tine

Tot mai multe aplicatii mobile urmaresc activitatea utilizatorilor sau chiar actioneaza in numele lor, au avertizat expertii firmei South by Southwest Interactive.

"Am descoperit un numar mare de functii periculoase, iar rata lor creste alarmant", a precizat Grayson Milbourne, director de securitate la Webroot, intr-un interviu acordat CNBC.

"Anul trecut, am gasit 250.000 de astfel de functii. Acum, au ajuns la un milion", a mai spus acesta.

Nu doar consumatorii, ci si hackerii au facut tranzitia de la laptopuri la dispozitive mobile. Criminalii cibernetici au inceput sa creeze aplicatii care se pot infiltra in telefoane pentru a colecta date pe care le vand ulterior.

De multe ori, acest lucru se intampla la un nivel inalt, adica aplicatia respectiva preia in totalitate dispozitivul, fara a anunta proprietarul, asa cum se intampla in cazul functiilor legitime.

"Aceasta este problema, nu iti poti da seama cand un dispozitiv a fost infectat. Aplicatiile malitioase isi pot ...citeste mai departe despre "Spionii din buzunarul tau: Aplicatiile mobile pot afla totul despre tine" pe Ziare.com

#aplicatii periculoase telefoane, #aplicatii hackeri telefoane, #aplicatii antivirus, #atac hackeri telefoane, #atac hackeri aplicatii , #Stiri Internet