Specialistii IT, cei mai cautati la final de criza

Marti, 07 Iulie 2009, ora 10:40
2040 citiri
Specialistii IT, cei mai cautati la final de criza

Pozitiile cel mai dificil de ocupat atunci cand recesiunea va lua sfarsit si companiile vor incepe din nou sa faca recrutari sunt cele de specialist IT.

"Oferta este intr-adevar mai mare, pe fondul crizei economice, insa cuprinde un mix de specialisti buni si specialisti cu probleme de performanta care ajung sa fie disponibili din cauza restructurarilor in companiile unde lucrau", a declarat Delia Blajan, director de resurse umane in cadrul filialei locale a companiei producatoare de software Adobe.

Deficit de personal va exista la finalul crizei si in ceea ce priveste specialistii in vanzari si operatiuni.

Specialistii HR se asteapta ca partea cea mai mare a bugetului de resurse umane sa fie investita in implementarea de noi strategii pentru atragerea de talente sau in demersuri de recrutare.

"Este un semn bun faptul ca departamentele de resurse umane se pregatesc pentru revenirea demersurilor de recrutare. Desi nimeni nu poate prevedea cand acest lucru va avea loc, consider ca departamentele de resurse umane trebuie sa foloseasca perioada de criza pentru a anticipa viitoarele nevoi de recrutare si alocarea bugetelor", a declarat pentru Business Standard Sean Bisceglia, CEO pentru TalentDrive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#it, # criza, # specialisti, # personal , #Stiri Internet