Sony Ericsson: 86% dintre romani detin telefoane mobile care costa mai putin de 100 euro

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 12:41
1779 citiri
Sony Ericsson: 86% dintre romani detin telefoane mobile care costa mai putin de 100 euro

Circa 86% dintre romani detin un telefon mobil care costa sub 100 euro, a declarat Adrian Cioroianu, key account manager al Sony Ericsson Romania, care se astepta la o revenire a pietei locale de profil incepand cu semestrul al doilea al acestui an, relateaza NewsIn.

"Este o tendita manifestata de cumparatorii romani, care se indreapta in special catre telefoanele mobile cu preturi mai mici, astfel incat circa 86% dintre romanii care detin un telefon au optat catre unul cu un cost sub 100 euro", a spus Cioroianu.

Piata romaneasca de telefoane mobile a scazut in primele luni ale acestui an cu 20-25% comparativ cu perioada similara din 2009, o revenire a acesteia putand avea incepand cu cel de-al doilea semestru al acestui an, a apreciat managerul.

Astfel, potrivit reprezentantului Sony Ericsson, piata interna de profil ar putea stagna in acest an, la acelasi nivel inregistrat in 2009.

"In luna ianuarie, vanzarile de telefoane mobile au scazut cu 20%, in februarie cu 25%, deci piata nu da inca semne de redresare in acest prim semestru al anului, astfel ca, cel mai probabil, o revenire a acesteia ar putea avea loc abia pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului", a explicat Cioroianu.

Sony Ericsson a lansat oficial miercuri cinci modele de telefoane mobile, X10, X10 mini, X 10 mini pro, Vivaz si Vivaz pro, care vor fi prezente pe plan local incepand cu luna aprilie 2010.

Pretul telefoanelor variaza intre 1.099 lei si 2.099 lei. Aceasta gama de telefoane introduce un set nou de aplicatii proprii, precum Timescape si Mediascape.

"Intentionam sa schimbam modul in care fiecare utilizator interactioneaza prin intermediul telefonului sau, deoarece suntem convinsi ca viitorul tehnologiei mobile este menit a diversifica interactiunile dintre oameni", a mai spus Cioroianu.

Sony Ericsson este o companie mixta intre Sony si Ericsson, infiintata in octombrie 2001. Sediul central al companiei este in Londra si are birouri in toate pietele internationale importante. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata, # vanzari, # tehnologie, # pret , #Stiri Internet