Sony continua planurile de restructurare

Joi, 21 Mai 2009, ora 16:30
1485 citiri
Sony continua planurile de restructurare

Producatorul nipon de electronice Sony vrea sa reduca cu 50% numarul furnizorilor si cu 20% costurile de cumparare in urmatorii doi ani, ca parte a planurilor de restructurare, relateaza BBC News, citat de NewsIn.

Astfel, compania vrea sa taie costurile cu 500 miliarde yeni (5,3 miliarde dolari). Actiunea vine ca urmare a unor concedieri masive si a masurilor anuntate anterior de reducere a costurilor cu 300 miliarde yeni.

In anul fiscal incheiat in martie, compania a afisat primele pierderi anuale din ultimii 14 ani, un semn al scaderii clientelei si al preturilor produselor electronice.

Pana acum, furnizorii au avut contracte separate cu magazinele de desfacere ale companiei, dar grupul vrea sa foloseasca un sistem centralizat de achizitii, pentru a putea negocia un pret mai avantajos cu furnizorii.

In urma actiunii, Sony va avea de la 2.500 furnizori, doar 1.200. In decembrie 2008, grupul a anuntat ca va face 16.000 de disponibilizari, ca va reduce investitiile si ca se va retrage din anumite sectoare de activitate, pentru a face economii de 1,1 miliarde dolari pe an, in contextul in care recesiunea mondiala a diminuat cererea pentru produsele companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#furnizori, #plan, #restructurare, #sony , #Stiri Internet