Solutia gasita de o echipa de romani la problema parcarilor: Aplicatia lor e testata din Europa pana in Dubai

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 07:51
6112 citiri
Solutia gasita de o echipa de romani la problema parcarilor: Aplicatia lor e testata din Europa pana in Dubai
Foto: Arhiva Ziare.com

Marile orase au o problema cu parcarile. Iar in aceasta iarna, cel putin in Bucuresti, s-a simtit parca mai stringent ca niciodata nevoia de a gasi o solutie eficienta pentru aceasta bataie de cap. Insa niste IT-isti romani au conceput o platforma care ne-ar putea reduce stresul zilnic de a gasi raspunsul la intrebarea "unde imi mai parchez masina de data asta?".

Parking Plus este un start-up fondat de antreprenorii Cristian Ureche si Bogdan Herea, cu scopul de a ajuta companiile si autoritatile locale sa opereze solutii moderne de gestiune a locurilor de parcare.

"Ideea a venit din observatiile noastre - initial facute in vestul Europei - ca exista o problema demna de a avea o solutie, iar potentialul pe care dispozitivele mobile il au in dezvoltarea solutiilor smart city am vrut sa il exploatam inca de cand am gandit prima versiune a conceptului", a povestit Cristian Ureche pentru Ziare.com.

Pe scurt, Parking Plus e un fel de Airbnb, doar ca utilizatorii nu isi inchiriaza locuintele, ci locurile de parcare. Adica e o sursa de bani pentru cei care le pun la dispozitie si, in plus, ofera siguranta soferilor ca masina lor e intr-un spatiu protejat.

Modul de functionare e urmatorul: prin intermediul unor aplicatii mobile, conducatorii auto pot sa vada care sunt cele mai apropiate locuri de parcare puse de municipalitate sau de companii, sa faca o rezervare intr-un loc cu access securizat, sa plateasca folosind telefonul mobil si sa intre fara a mai fi nevoiti sa obtina un tichet sau o cartela de acces.

"Conceptul de rezervare este intr-adevar pe sistemul promovat de cunoscutul start-up american Airbnb. Cu ajutorul platformei Parking Plus se pot implementa mult mai multe scenarii de utilizare: gestiune de parcare la evenimente, gestiunea accesului in parcare pentru angajati si vizitatori, un marketplace al locurilor de parcare.

Peste tot in lume, tendinta este de a dezvolta sisteme care pun utilizatorul in centrul unui sistem. Din aceasta perspectiva, cele mai in voga functionalitati sunt rezervarile de parcare, platile de pe mobil si accesul folosind smartphone-ul", a punctat Cristian Ureche.

O solutie paradoxala pentru traficul de cosmar din Bucuresti: Mai putine parcari

De ce in Romania nu s-a gasit pana acum o solutie inteligenta la problema parcarilor

Antreprenorul considera ca solutia pentru Romania este politica de control facuta adecvat si utilizarea eficienta a locurilor existente.

"Refuzam sa promovam ideea construirii ...citeste mai departe despre "Solutia gasita de o echipa de romani la problema parcarilor: Aplicatia lor e testata din Europa pana in Dubai" pe Ziare.com

#aplicatie romani locuri parcare, #aplicatie inchiriat locuri parcare, #inchiriere locuri parcare , #Stiri Internet