Snowden cere, intr-o scrisoare deschisa, o 'solutie globala' pentru limitarea activitatilor de spionaj

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 14:02
1284 citiri
Snowden cere, intr-o scrisoare deschisa, o 'solutie globala' pentru limitarea activitatilor de spionaj
Fostul colaborator al serviciilor secrete americane a primit drept de ședere temporară în Rusia

Fostul consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden, aflat la originea dezvaluirilor privind programul de spionaj mondial al SUA, pledeaza, intr-o scrisoare deschisa, pentru 'o solutie globala' prin care sa se limiteze in mod legal actiunile de supraveghere a cetatenilor si politicienilor, transmite EFE.

In scrisoarea publicata duminica, in exclusivitate, de revista germana 'Der Spiegel' sub titlul 'Un manifest pentru adevar', Snowden subliniaza ca societatea 'nu poate uita ca spionajul masiv este o problema globala care cere o solutie globala'.

In opinia sa, activitatile de supraveghere si interceptare a comunicatiilor de genul celor dezvaluite de el nu reprezinta doar o amenintare la adresa vietii private, ci si a libertatii de expresie. 'Avem obligatia morala sa ne preocupam ca legile si valorile noastre sa limiteze programele de spionaj si sa apere drepturile omului', afirma Snowden.

Fostul colaborator al serviciilor secrete americane, care a primit un drept de sedere temporara in Rusia, acuza 'unele guverne' - dupa ce anterior a facut referire la Washington si Londra - ca au pornit 'o campanie de persecutie' impotriva sa si ca vor sa elimine dezbaterea publica asupra spionajului.

Snowden indeamna, de asemenea, publicul sa participe la dezbaterea pe tema spionajului si catalogheaza drept 'greseala' optiunea de a se increde in guverne in luarea deciziilor pe aceasta tema.

'Cine spune adevarul nu comite nicio crima', afirma in final Snowden, repetand o fraza dintr-o alta scrisoare a sa trimisa recent guvernului german.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sbowden rusia, #spionaj global , #Stiri Internet