Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SMS-ul, noua metoda de fraudare care face victime printre romani

SMS-ul, noua metoda de fraudare care face victime printre romani

Tot mai multi romani primesc SMS-uri dubioase, de la numere din strainatate sau din Romania, in care erau invitati sa-si verifice statusul coletului, potrivit Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).

"Mai multi utilizatori au notificat CERT-RO cu privire la primirea unor SMS-uri dubioase, de la numere din strainatate sau din Romania, in care erau invitati sa-si verifice status-ul coletului. Este o metoda folosita de atacatori pentru a determina utilizatorii sa acceseze acel link. Campania malitioasa poate suferi modificari, asa cum am observat in alte cazuri, si poate folosi ca momeala si alte domenii, nu doar serviciile de curierat. Fiti vigilenti!", avertizeaza specialistii.

Exista o serie de sfaturi pe care utilizatorii ar trebui sa le urmeze daca se confrunta cu o astfel de situatie:

nu apasati pe link-uri primite din surse necunoscute, deoarece exista posibilitatea sa va infectati dispozitivul cu malware;nu furnizati date personale, financiare sau de autentificare, dupa accesarea unor astfel de link-uri;folositi o solutie de securitate pentru mobil, in vederea prevenirii infectarii dispozitivului, sau un instrument disponibil gratis online, pentru scanarea URL-urilor suspecte, precum #VirusTotal;pe dispozitivele mobile utilizate, activati optiunea de verificare a securitatii aplicatiilor instalate si de blocare a celor din surse necunoscute.

In cursul zilei de miercuri, CERT-RO a emis alte doua alerte de securitate.

Prima facea referire la multiple notificari si alerte privind un val de emailuri transmise din partea unor grupari infractionale mai multor utilizatori din Romania, in care sunt continute mesaje de tip Sextortion Scam Email, iar cea de-a doua la incercari ale atacatorilor de a obtine acces la conturile de WhatsApp ale anumitor utilizatori - tinta, prin tehnici de inginerie sociala.

In cazul in care se confrunta cu probleme de securitate informatica, utilizatorii pot raporta aceste evenimente catre CERT-RO, fie la adresa de e-mail alerts@cert.ro, fie la numarul unic 1911. ...citeste mai departe despre "SMS-ul, noua metoda de fraudare care face victime printre romani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 895 ori
Citeste mai multe despresms frauda fraude romani cert ro