Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistemele de operare sunt in mod inerent nesigure-Kaspersky

Sistemele de operare sunt in mod inerent nesigure-Kaspersky

Sistemele de operare sunt in mod inerent nesigure si vor ramane asa si in viitor, atat timp cat natura unui sistem mosteneste nevoia de a rula aplicatii nesemnate, a declarat Eugene Kaspersky, CEO al companiei producatoare de solutii de securitate Kaspersky. "Adevarul este ca cele mai multe sisteme de operare - Windows , Linux, Mac - sunt nesigure chiar din stadiul de proiectare. Multi oameni spun ca sistemele Mac sunt sigure, ca nu exista virusi pentru Mac. Nimic mai neadevarat, sunt virusi pentru Mac. Daca in viitor cyber-criminalii vor acorda o mai mare atentie pentru sistemele de operare Mac, utilizatorii acestora vor fi foarte ocupati ", a spus Kaspersky .


In opinia celor de la Kaspersky, un sistem sigur de operare este unul care se blocheaza si respinge cererile de rulare a unor aplicatii nesemnate. Acesta este motivul principal pentru care este imposibil ca sisteme de operare sa fie protejate complet.


"Daca sunt 200 de oameni intr-o camera, cat de multi au de gand sa cumpere sisteme sigure de operare cu set limitat de aplicatii, doar ca sa rezolve problema sigurantei ? Raspunsul este de unu pana la trei la suta din persoanele respective. Cu un sistem sigur de operare si un set limitat de aplicatii, companiile pot pierde cote de piata si audienta", a adaugat Kaspersky.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1615 ori