Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siemens si Moody's au fost atacate cibernetic de chinezi

Siemens si Moody's au fost atacate cibernetic de chinezi
Procurorii americani au acuzat trei cetateni de nationalitate chineza, afiliati unei companii de securitate cibernetica din China, ca au atacat cibernetic companiile Siemens AF, Trimble Inc si Analytics Moody's pentru a fura informatii interne si "secrete de afaceri".

Potrivit unui rechizitoriu prezentat luni de tribunalul federal din Pittsburgh, Pennsylvania, cei trei sunt acuzati de coordonarea si lansarea unor atacuri cibernetice neautorizate, intre 2011 si 2017, noteaza Reuters.

Acuzatii sunt Wu Yingzhuo, Dong Hao and Xia Lei, iar potrivit rechizitoriului, toti sunt afiliati companiei de tehnologie Ltd, ce ofera servicii de securitate cibernetica. Compania este localizata in Guangzhou (sudul Chinei).

Printre altele, hackerii au monitorizat corespondenta unui economist (neidentificat momentan), angajat al Moody's; au furat date de la departamentele de transport, energie si tehnologie ale companiei Siemens; au vizat firma Trimble, in timp ce aceasta dezvolta un nou sistem global de navigatie prin satelit, care este mai precis decat alte dispozitive de acest gen.

Potrivit lui Adam Meyers, un cercetator al firmei de securitate CrowdStrike, acuzatii fac parte dintr-un grup de hackeri intitulat "Gothic Panda", fiind activ din 2007. In trecut, grupul a mai vizat companii care acopera domenii precum aparare, chimie, energie, financiar sau transporturi, din Marea Britanie, Franta, Hong Kong si SUA.

Purtatorul de cuvant al Statelor Unite pentru Pennsylvania de Vest, Soo C. Song, a declarat ca au fost emise mandate de arestare pentru cei trei barbati.

Potrivit Trimble, niciun client al companiei nu a avut de suferit in urma atacului. Un reprezentant al Siemens a refuzat sa comenteze pe marginea subiectului, invocand faptul ca firma nu discuta "chestiuni interne de securitate", iar un purtator de cuvant al Moody's a declarat ca firma lucreaza indeaproape cu anchetatorii, precizand ca "potrivit informatiilor pe care le am, nu au fost compromise date confidentiale despre clienti sau alte informatii personale ale angajatilor".

Siemens este o companie de tehnologie specializata in automatizare si digitalizare, Trimble ofera tehnologii pentru mai multe ramuri ale industriei, iar Moddy's Analytics ofera produse si servicii pentru analize financiare si gestionarea riscurilor.

A.D. ...citeste mai departe despre "Siemens si Moody's au fost atacate cibernetic de chinezi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 983 ori
Citeste mai multe despreatac cibernetic Siemens Moody s