SF devenit realitate: Nevazatorii pot afla tot ce se intampla in jurul lor sau pe Facebook (Video)

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 12:42
1388 citiri
SF devenit realitate: Nevazatorii pot afla tot ce se intampla in jurul lor sau pe Facebook (Video)
Foto: Facebook Newsroom

Microsoft si Facebook au lansat de curand noi tehnologii care ajuta persoanele nevazatoare sa inteleaga mai bine ce se intampla in jurul lor.

Compania din spatele sistemului de operare Windows are o aplicatie, Seeing AI, ce se bazeaza pe inteligenta artificiala, transmite Tech Insider.

Ea poate fi descarcata pe smartphone sau poate fi incorporata in ochelarii inteligenti Smart de la Pivothead. Aplicatia identifica obiectele si persoanele din apropierea utilizatorului, iar apoi ii explica acestuia ce se intampla in jurul sau.

Aplicatie de mobil pentru nevazatori creata de studenti romani

Cel care a creat tehnologia este Saqib Shaikh, care si-a pierdut vederea la varsta de 7 ani, iar in tinerete a descoperit pasiunea pentru programare. De 10 ani lucreaza la Microsoft, unde a creat acest software.

Aflii tot ce se intampla in jurul tau

Pentru a sti ce se afla in fata sa, utilizatorul trebuie doar sa puna degetul pe rama ochelarilor Smart de la Pivothead si sa-l miste in ...citeste mai departe despre "SF devenit realitate: Nevazatorii pot afla tot ce se intampla in jurul lor sau pe Facebook (Video)" pe Ziare.com

#aplicatie Microsoft nevazatori, #functie Facebook nevazatori, #aplicatie Microsoft orbi, #functie Facebook orbi , #Stiri Internet