Senatul SUA a descoperit cum troli din Rusia i-au facut pe americani sa se bata intre ei in Texas inainte de alegerile prezidentiale

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 21:11
1109 citiri
Senatul SUA a descoperit cum troli din Rusia i-au facut pe americani sa se bata intre ei in Texas inainte de alegerile prezidentiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Un grup din Rusia a organizat in SUA, in preajma alegerilor prezidentiale, manifestatii atat pro-islam, cat si anti-islam, in acelasi loc si in aceeasi zi, folosind pagini diferite de Facebook, care erau administrate de o ferma de troli din Sankt Petersburg, a dezvaluit saptamana aceasta Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului american.

Astfel, o pagina de Facebook numita "Heart of Texas", administrata din Rusia, a organizat un miting pe 21 mai 2016, incepand cu ora 12, la Centrul Islamic din Houston, Texas, cu tema "Opriti islamizarea Texasului". Administratorul contului a platit pentru promovarea evenimentului, care a fost vizualizat de 12.000 de oameni, potrivit Business Insider.

In acelasi timp, un cont administrat de acelasi grup, numit "United Muslims of America", care pretindea ca este un ONG, a organizat un contraprotest in acelasi loc, in aceeasi zi si la aceeasi ora. Peste 2.700 de oameni au vazut o reclama plasata de acest cont, adresata locuitorilor din Houston.

Membrii comisiei au publicat capturi cu cele doua evenimente.

Foto: Senate Intelligence Committee via Business Insider

"Ceea ce nu avea de unde sa stie niciuna dintre parti este ca trolii rusi le incurajau sa se lupte in strada si sa creeze disensiuni intre americanii adevarati", a spus presedintele comisiei, senatorul Richard Burr.

Potrivit lui Burr, costurile cu organizarea si cu promovarea acestor proteste s-au ridicat la aproximativ 200 de dolari.

"Facebook a permis ca acest eveniment sa aiba loc. Sunt sigur ca inamicii nostri invata din aceste activitati rusesti. (Facebook) trebuie sa faca mai mult pentru a proteja cetatenii americani, si toti utilizatorii, de acest tip de manipulare", a mai spus Burr.

Vezi mai multe exemple de reclame si postari false prin care rusii au incercat sa influenteze alegerile din SUA.

C.S. ...citeste mai departe despre "Senatul SUA a descoperit cum troli din Rusia i-au facut pe americani sa se bata intre ei in Texas inainte de alegerile prezidentiale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia reclame Facebook alegeri SUA, #rusi influentare alegeri SUA , #Stiri Internet