Seful Yahoo ar putea fi demis din cauza unei informatii false din CV

Duminica, 06 Mai 2012, ora 17:25
1581 citiri
Seful Yahoo ar putea fi demis din cauza unei informatii false din CV

Unul dintre cei mai mari actionari ai Yahoo!, compania Third Point, exercita presiuni asupra conducerii operatorului de internet pentru demiterea directorului general Scott Thompson, din cauza unei informatii false incluse in CV-ul sau, referitoare la studii.

Third Point, care detine o participatie de 5,8% la Yahoo!, se lupta pentru a fi reprezentata in board-ul companiei, pe care o considera prost administrata, si cere ca Thompson sa fie concediat imediat, dupa ce a afirmat in mod fals in CV ca este licentiat in IT, relateaza Bloomberg.

Conducerea Yahoo! analizeaza situatia.

Third Point a dezvaluit discrepantele din CV-ul lui Thompson saptamana trecuta si reclama faptul ca Yahoo! nu a reactionat in mod adecvat.

Disputa se adauga celorlalte probleme cu care se confrunta operatorul de internet, care incearca sa isi creasca profitabilitatea si sa opreasca scaderea numarului de clienti.

Thompson, care a lucrat la EBay, a devenit director general al Yahoo! in ianuarie, dupa concedierea lui Carol Bartz, care nu a reusit sa protejeze compania de concurenta Google si Facebook.

"Este clar daca cineva are sau nu o diploma, ca este o minciuna deliberata, iar singurul motiv este crearea unei imagini personale nereale. Board-ul ar trebui sa analizeze capacitatea sa de a conduce compania si ce exemplu da celorlalti din companie", a declarat Janise Bellace, profesor de studii juridice si etica in afaceri la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania.

Thompson a sustinut in CV ca este licentiat in computere la Stonehill College, dar institutia a inceput sa acorde diplome in acest domeniu la patru ani dupa ce acesta a absolvit. Thompson este licentiat in contabilitate la universitatea respectiva.

Directorul general al Third Point, Daniel Loeb, a dezvaluit informatia intr-o scrisoare adresata conducerii Yahoo!.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Yahoo Scott Thompson CV, #conducere Yahoo demitere, #Scott Thompson informatii CV , #Stiri Internet